Antena Căutare

Credincioşii vor primi Sfânta Lumină din pragul casei, fără a ieşi în stradă

Credincioşii vor primi Paştile şi sfânta Lumină fără a ieşi în stradă, iar în zona blocurilor aceastea vor fi luate de un reprezentant care va purta echipament de protecţie, mască şi mănuşi.

În platoul de la Neatza cu Răzvan și Dani, au fost invitați teologul Cătalin Ionuț Bârsan și preotul Visarion Alexa, care au vorbit despre Sfânta Lumină, care va fi distribuită enoriașilor.

"Noapta Învierii va fi fără enoriași, fără public. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a aprobat împreună cu ceilalți episcopi, ca Lumina, anul acesta să fie adusă de la Ierusalim. Credincioșii nu pot veni să ia Lumina, drept urmare, vom merge noi și voluntarii, maxim 5 pe Parohie", a spus preotul Visarion Alexa

Preotul a adăugat: "Preotul împreună cu volutarii vor merge pe stradă, vor face câte un popas în fața blocului, de unde coboară un reprezentant care va lua lumânarea și punguțele cu Paști pentru toată scara, după care le distriuie."

Pentru mai multe detalii, urmăriți video-ul de mai sus!

Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor, ziua în care Iisus Hristos era răstignit și murea pe cruce... Cum arată Paştele pentru Petrică Mureşan şi familia lui. "Avem noroc că stăm acasă, nu ne plictisim"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x