- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
E o regulă de aur în bucătărie și nu numai: nu tăia niciodată din calitate, ci din volum. Așa că primele pe listă, inclusiv pentru această rețetă, sunt ingredientele de cea mai bună calitate, cum ar fi uleiul de măsline extravirgin de la Costa d’oro.
În ediția din 8 noiembrie 2021, de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul emisiunii, a pregătit o porție de cartofi, prăjiți în ulei bine încins, tăiați foarte-foarte subțiri.
În alte boluri, Vlăduț a așezat piureul, preparat în trei culori de toamnă: piure făcut din ardei verde, din ardei roșu și din ardei galben.
Ca să ajungă la o anume consistență, piureul de ardei trebuie făcut într-un blender, cu apă, unt și ulei de măsline, pe care l-a adăugat treptat.
Marinada pentru pui a fost făcută de asemenea cu cel mai bun ulei de măsline extravirgin de la Costa d’oro, căreia Vlăduț i-a mai adăugat curcuma, puțin sos de soia și puțin piper.
„Costa d’oro vine cu o gamă variată de uleiuri de măsline extravirgine, uleiuri ce te îndeamnă să gătești într-un mod cât mai sănătos”, a spus Vlăduț, bucătarul emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani.
Ulterior, după ce puiul a stat la frigider în această marinadă, trebuie bătut cu un ciocan de șnițele astfel încât să obțineți fâșii plate de carne, pe care le puteți apoi rula, lega cu o sfoară și pune la cuptor pentru 40-45 de minute, cât să se pătrundă bine.
Știi că ți-a ieșit cel mai bun preparat atunci când vrei neapărat să îl consumi imediat și uiți complet să mai postezi fotografia lui în Social Media, ca să te lauzi prietenilor cu el. Poți repeta rețeta data viitoare, însă, când îi poți invita și pe ei la tine acasă și vă bucurați împreună de această mâncare gustoasă.
Rețeta zilei la Super Neatza, 8 noiembrie 2021, preparată de Vladuț: Pui cu cartofi pai și trei sosuri de ardei... Paste din griș cu sos de tomate, rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 9 noiembrie 2021...