Căutare Live

Cum ne protejăm pielea după dezinfectările și spălările repetate cu apă și săpun. Dr. Oana Spânu: „Atenție, fisurile cutanate nu reprezintă o poartă de intrare pentru coronavirus!”

În această perioadă ne spălăm des pe mâini, ne dezinfectăm, iar pielea poate avea de suferit.

La rubrica ”Bună dimineața, Sănătate”, cu Simona Dragomir, medicul dermatolog Oana Spânu a oferit câteva sfaturi pentru îngrijirea celui mare organ din corp.

”Chiar dacă nu mai este primăvară și tenul nostru nu mai suferă din cauza frigului, în această perioadă este foarte important să acordăm atenție deosebită îngrijirii mâinilor și feței, pentru că ne spălăm frecvent și pielea noastră cu siguranță va fi afectată”, spune dermatologul Oana Spânu.

Citește și: Cum ne pregătim tenul pentru primăvară. Pași pentru o piele frumoasă și sănătoasă

”Aceste spălări frecvente pot duce, treptat, la uscăciunea mâinilor, exfoliere, senzație de arsură, înroșire, apariția de fisuri sau chiar de puncte de sângerare, atât la pacientul cu piele normală, cât mai ales la pacienții care suferă de dermatită atopică, eczemă cronică a mâinii sau psoriazis”, a atenționat dermatologul.

”Atenție, fisurile cutanate nu reprezintă o poartă de intrare pentru coronavirus!”, a spus medicul Oana Spânu.

”Repararea se face cu ajutorul unor creme hidratante emoliente, bogate în vitamina A și E, produse testate pentru pielea sensibilă care vor ameliora simptomatologia și vor reface bariera hidrolitică a pielii”, a mai spus medicul.

Ne așteaptă noi restricții?! Oamenii care se adună în locuințe, pentru masa de Paște, pedepsiți drastic, în Austria... Ha-Ha! Ce poți să faci cu un par și un joc de dartz. Ramona Olaru, provocare inedită la Neatza: ”Zici că sunt nebună!”...
Horoscopul lunii octombrie 2022. Berbecii se vor vindeca de traumele din trecut. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul lunii octombrie 2022 îi aduce pe nativi în fața schimbărilor ambițioase de...
Horoscopul zilei de 28 septembrie 2022. Vărsătorii trebuie să fie atenți la secretele pe care le împărtășesc cu ceilalți. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 septembrie 202 vine cu sfaturi pentru nativii din zodia Vărsătorului....
Ultimele știri
x