Live acumFilm: Avionul condamnatilor
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Cum ne protejăm pielea după dezinfectările și spălările repetate cu apă și săpun. Dr. Oana Spânu: „Atenție, fisurile cutanate nu reprezintă o poartă de intrare pentru coronavirus!”

În această perioadă ne spălăm des pe mâini, ne dezinfectăm, iar pielea poate avea de suferit.

La rubrica ”Bună dimineața, Sănătate”, cu Simona Dragomir, medicul dermatolog Oana Spânu a oferit câteva sfaturi pentru îngrijirea celui mare organ din corp.

”Chiar dacă nu mai este primăvară și tenul nostru nu mai suferă din cauza frigului, în această perioadă este foarte important să acordăm atenție deosebită îngrijirii mâinilor și feței, pentru că ne spălăm frecvent și pielea noastră cu siguranță va fi afectată”, spune dermatologul Oana Spânu.

Citește și: Cum ne pregătim tenul pentru primăvară. Pași pentru o piele frumoasă și sănătoasă

”Aceste spălări frecvente pot duce, treptat, la uscăciunea mâinilor, exfoliere, senzație de arsură, înroșire, apariția de fisuri sau chiar de puncte de sângerare, atât la pacientul cu piele normală, cât mai ales la pacienții care suferă de dermatită atopică, eczemă cronică a mâinii sau psoriazis”, a atenționat dermatologul.

”Atenție, fisurile cutanate nu reprezintă o poartă de intrare pentru coronavirus!”, a spus medicul Oana Spânu.

”Repararea se face cu ajutorul unor creme hidratante emoliente, bogate în vitamina A și E, produse testate pentru pielea sensibilă care vor ameliora simptomatologia și vor reface bariera hidrolitică a pielii”, a mai spus medicul.