Îndrăgitul bucătar a gătit la Neatza cu Răzvan și Dani un escalop de pui cu sos de vinși paste papardelle. Vlăduț a dezvăluit că are un ingredient de bază pe care îl utilizează cu scopul de a da preparatului un gust special.
Vlăduț a dezvăluit că la preparatele cu pui folosește Maggi bază pentru mâncăruri cu pui.
„Ce ne-am face dacă nu am avea ajutoare în bucătărie? Astăzi am un ajutor de nădejde și este vorba despre Maggi bază pentru mâncăruri cu pui. Este un produs excelent și este indicat nu numai pentru preparatul meu de azi, ci și pentru ciorbițe, tocănițe și nu în ultimul rând ciulama. Pentru absolut orice mâncare cu pui. Amplifică gustul de pui. Avem mare nevoie de acest produs atunci când gătim cu carne de pui”, a declarat Vlăduț.
Cum se utilizează baza pentru mâncăruri de pui de la Maggi
Și pentru escalopul de pui cu sos de vin și paste papardelle Vlăduț a folosit baza pentru mâncăruri de pui. Bucătarul a explicat cum a integrat acest ingredient în preparatul său:
„Esențele tari se țin în sticluțe mici. Dizolvăm conținutul unui borcănel în 3 litri și jumătate de apă, iar apoi dăm totul într-un clocot, obținem o supă excelentă cu gust minunat, pe care o folosim la ceea ce dorim în bucătărie, pentru că știm cu toții, gătim foarte mult pui, se prepară și mai rapid și este și gustos datorită acestui produs minunat”, a spus Vlăduț.
Ce ingrediente a folosit Vlăduț pentru escalopul de pui cu sos de vin și paste papardelle
Pentru preparatul său, Vlăduț a folosit următoarele ingrediente:
- 1 kg piept de pui
- sare și piper
- puțin tarhon uscat
- Maggi bază pentru mâncăruri cu pui
- 150 gr făină
- 200 ml supă de pui
- 300 gr ciuperci
- 200 gr unt
- 200 ml vin alb
- 200 ml supă concentrată de pui
- 200 ml smântână dulce
- puțină coajă de lămâie
- 100 gr parmezan
- 200 gr tagliatelle
- puțin ulei