Cum sa ai un ten tânăr și luminos, indiferent de vârstă

Fie că ai un ten tânăr, fie că pielea ta prezintă deja semne de îmbătrânire, o rutină a îngrijirii pielii te ajută să îi menții frumusețea și luminozitatea.

Iată câteva dintre sfaturile preferate ale dermatologilor pentru îngrijirea tenului, indiferent de vârstă și gen

Shutterstock

Studiile arată că 80% din îmbătrânirea pielii se datorează influențelor externe, cum ar fi dieta, stilul de viață, factorii de poluare și expunerea la lumina soarelui, care duce la deteriorarea celulelor.

La fel ca inima și plămânii noștri, pielea este un organ de care trebuie să avem grijă pentru a ne asigura că arată și se menține sănătos.

Iată câteva dintre sfaturile preferate ale dermatologilor pentru îngrijirea tenului, indiferent de vârstă și gen.

Evită expunerea la soare. Expunerea neprotejată la razele ultraviolete nocive ale soarelui deterioreaza pielea pe termen lung. Consecințele pot varia de la îmbătrânirea prematură, până la un risc crescut de cancer de piele. Așadar, aplicarea cremelor cu protecție solară este obligatorie.

Exfoliază. Prin acest procedeu se înlătură celulele moarte ale pielii și uleiurile care încarcă porii. Exfolierea trebuie efectuată de cel mult două ori pe săptămână cu produse blânde, care să nu distrugă bariera naturală de protecție a pielii.

Curăță. Scapă de produsele ineficiente de demachiere și îngrijire a pielii și înlocuiește cu geluri hidratante, fără parfum sau alcool. Cuățarea în doi pași este cea pe care dermotalogii o recomandă mai ales persoanelor care au probleme de textură cu tenul.

Hrănește-ți pielea. Acidul hialuronic, colagenul, vitamina C sunt igrediente care mențin luminozitatea și prospețimea tenului. Descopera produse de ingrijire a pielii ce contin ingredientele active mentionate. De asemenea, o nutriție adecvată este fundamentală pentru o piele sănătoasă.

Practică un stil de viață adecvat. Somnul este imperios necesar pentru persoanele care țin la frumusețea pielii lor. Renunță la consumul de tutun și alcool și introdu sportul în rutina de zi cu zi pentru o stare de bine și un aspect vizibil îmbunătățit.

Ultimele știri