Antena Căutare

Cum se desfășoară cursurile în scenariul roșu. Ce reguli se respectă

De la începutul pandemiei, majoritatea elevilor au studiat prin intermediul cursurilor online.

scoala online
Cum se desfășoară cursurile în scenariul roșu. Ce reguli se respect | profimedia

Fiind deja de trei zile în scenariul roșu în capitală, școlile desfășoară maim ult cursuri online, renunțând la abordarea clasică, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus.

În această perioadă comunicarea este pe primul loc pentru a facilita munca profesorilor și a spori învățarea elevilor. Toate cadrele didactice sunt responsabile de grupele de copii, nu doar ca să îi învețe și să le predea, ci și pentru a-I liniști și asigura că totul va fi bine.

Recomandarea inspectoratului școlar a fost scurtarea orei de curs pentru că cei mici nu se pot concentra prea mult timp în fața ecranelor. Părinții și copiii lor deopotrivă au aflat orarul din timp pentru ca adulții să își poată stabili programul la serviciu.

Toți profesorii au echipamentul necesar pentru a preda online în scenariul roșu. Directorul Școlii Gimnaziale "Maica Domnului" din București, Julieta Mihăilescu spune că toți elevii școlii sale sunt foarte responsabili și se conectează la orele online. Deși acesta este un tip de predare rece și distant, elevii fac față noului sistem.

Mai mult, profesorii încearcă să cânte și să se joace cu elevii pentru a suplini acest handicap, din cauza distanței și a monitoarelor care îi despart. În aproximativ 2200 de școli din toată țara cursurile se țin doar online.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x