Antena Căutare

Cum se menține în formă campioana Maricica Puică, la 68 de ani: ”Mă visez pe pista de atletism!”

Fosta campioană la atletism Maricica Puică, a fost prezentă, zilele trecute, la un eveniment organizat la Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”, unde a plantat alături de medaliați de-a lungul timpului la Jocurile Olimpice 100 de brazi. 

Fosta campioană la atletism Maricica Puică, a fost prezentă, zilele trecute, la un eveniment organizat la Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”, unde a plantat alături de medaliați de-a lungul timpului la Jocurile Olimpice 100 de brazi.

În cadrul unui eveniment dedicat Centenarului României, Maricica Puică a pus mâna pe lopată și a plantat un brad, iar acest lucru a i-a oferit o satisfacție imensă.

”Chiar îmi place, a fost foarte faină experiența, eu mai tai lemne acasă ca să mai păstrez un pic de mușchiuleț. Și a fost așa o trăire, că rămâne ceva după noi. Vai de mine, sigur că-mi e dor de sport. Acum câteva zile am visat că eram la cros. Și acum, la zeci de ani, visez că merg la competiții.”, a mărturisit aceasta la ”Neatza cu Răzvan și Dani”.

De asemenea, foşti şi actuali sportivi români, medaliaţi pe parcursul timpului la Jocurile Olimpice, au plantat la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" din Capitală, 100 de brazi, drept omagiu Centenarului României.

Cine este Maricica Puică

Maricica Puică a avut o carieră atipică, marile sale victorii venind târziu, la vârsta la care alte atlete spuseseră de mult adio sportului de performanţă. A fost selecţionată de antrenorul Ion Puică la un cros şcolar, în 1965, trei ani mai târziu fiind cooptată pentru prima oară în lotul naţional.

Momentul de vârf al carierei sale, aşa cum ea însăşi recunoaşte, a fost Olimpiada de la Los Angeles, din 1984, la care a cucerit o medalie de aur şi una de bronz. Atunci ea a câştigat cursa de 3.000 de metri, în care a reuşit să o învingă pe Mary Decker, dublă campioană mondială în 1983 şi marea speranţă a atletismului american, pentru ca după doar câteva zile să-şi adjudece bronzul în proba de 1.500 de metri.

Lidia Buble a testat ”Air Bazooka”, cea mai nouă provocare de la ”Neatza”: ”Sigur e puternic jetul sau nu?” ... Cum îți pregătești corect mașina pentru iarnă! Sfaturi de care e musai să ții cont de la pilotul Sorin Ene...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x