Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Burlacul

Ninsori abundente și frig de crapă pietrele, în următoarele luni, în România! Vortexul polar ar putea să lovească România 

Românii ar putea să aibă o iarnă severă, în cazul în care aerul polar se va propaga la altitudini mici, atrage atenția climatologul Roxana Bojariu.

Ninsori abundente și frig de crapă pietrele, în următoarele luni, în România! Vortexul polar ar putea să lovească România

În cadrul emisiunii ”Neatza cu Răzvan și Dani”, climatologul Roxana Bojariu a declarat că este greu de prognozat cum va fi vremea în perioada următoare, însă există șanse ca Europa de Est și, implicit, România, să se confrunte cu ninsori abundente și ger puternic.

”E greu de spus cum va fi iarna acum. Este posibil ca iarna să fie mai caldă în regiunea Europei, dar apar și semnale pe care sistemele le prind mai greu, cum ar fi încălzirea de la Polul Nord, care ar putea să se propage și să perturbe vortexul polar, un fenomen natural prin care aerul rece este ținut deasupra Polului Nord. Dacă se va propagă și la altitudini mai mici, atunci iarna ar putea fi severă, dar e greu de spus unde s-ar putea întâmpla această scurgere de aer polar.”, a declarat Roxana Bojariu.

Ce alte declarații a mai făcut despre prognoza meteo din următoarea perioadă, află în clipul de mai sus!