Antena Căutare

Friptură din mușchi de vită cu sos de mandarine și dovleac copt. Rețeta lui Vlăduț

Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o rețetă specială de toamnă și anume: Friptură din mușchi de vită cu sos de mandarine și dovleac copt.

Friptură din mușchi de vită cu sos de mandarine și dovleac copt. Rețeta lui Vlăduț Galerie
Rețeta lui Vlăduț de friptură din mușchi de vită cu sos de mandarine și dovleac copt

Dintr-un mușchi de vită bine curățat și condimentat cu sare, piper și salvie, cu un sos dulce-acrișor din mandarine și dovleac copt, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani a realizat un preparat spectaculos, cu arome și culori de toamnă.

Iată ce ingrediente a folosit Vlăduț pentru rețeta de friptură din mușchi de vită cu sos de mandarine și dovleac copt:


  • Pentru friptură:

  • 1 kg mușchi de vită
  • sare și piper
  • unt și ulei
  • frunze de salvie
  • dovleac plăcintar
  • Pentru sos de mandarine:

  • 500 ml sos dulce-acrișor
  • 1 l suc proaspăt de mandarine
  • 150 gr prune uscate și afumate

Cum se prepară rețeta de friptură din mușchi de vită cu sos de mandarine și dovleac copt?

Preparare friptură din mușchi de vită.

Mușchiul de vită se curăță bine de tendoane, se masează cu puțin unt, apoi se condimentează cu sare și piper și se trage la tigaie până se sigilează pe toate părțile. Se contină prepararea la cuptor, într-o tavă unde se adaugă și câteva frunze de salvie.

Preparare sos de mandarine.

Mandarinele se storc bine de suc, iar sucul se pune la fiert cu 2 lingurițe de zahăr.

Se fierbe până se reduce consistent, apoi se adaugă sosul dulce-acrișor și prunele uscate și afumate. Se mai fierb toate aceste ingrediente împreună până se întrepătrund bine toate aromele.

Citește și: Friptură de pui pe pat de dovleac cu mere și ceapă, servită cu pâine cu dovleac și sos

Dovleacul se taie în fâșii mai subțiri și se dă la cuptor pentru 15 minute la 220 de grade, pentru a se carameliza.

Dovleacul copt va constitui garnitura pentru friptura din mușchi de vită cu sos de mandarine și prune afumate.

Friptura se porționează în medalioane și se glazurează cu deliciosul sos dulce-acrișor.

Se așază pe farfurie și se încadrează cu un grilaj din feliile de dovleac copt.

Friptură din mușchi de vită cu sos de mandarine și dovleac copt. Rețeta lui Vlăduț

Friptură din mușchi de vită cu sos de mandarine și dovleac copt

Este o rețetă de toamnă foarte gustoasă, perfectă pentru o masă în familie!

Spor și poftă bună!

Pentru a nu pierde detalii și sfaturi interesante de la Vlădutz, accesați materialul video de mai sus!

Ce se întâmplă în organismul nostru atunci când avem poftă de ceva dulce... Care este motivul pentru care Dani Oțil “nu vrea să facă nunta”. Ce i-a spus Gabrielei pe platoul de filmare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x