Antena Căutare

Idei de alimente sănătoase în post care țin kilogramele la distanță

A început perioada postului de Crăciun și odată cu el au început și marile întrebări despre Idei de alimente sănătoase în post care țin kilogramele la distanță.

Idei de alimente sănătoase în post care țin kilogramele la distanță
Cristian Mărgărit într-un reportaj la neatza cu Răzvan și Dani despre alimente de post sănătoase

Cristian Mărgărit, consultant în nutriție, intervievat de reporterul de la Neatza cu Răzvan și Dani, Florina Iacob, ne oferă câteva idei de alimente sănătoase în post care țin kilogramele la distanță.

Se știe că anumite produse vegetale, în starea lor naturală sunt sărace în calorii, însă la fel de bine se știe că produsele vegetale din magazine sunt sărace în proteine și în fibre, dar bogate în aditivi alimentari.

De aceea este bine să avem grijă ce alegeri facem în legătură cu meniurile de post, ce combinații de alimente, pentru a nu acumula kilograme în plus.

Iată câteva idei de alimente sănătoase în post care țin kilogramele la distanță:

  • sursele de proteine cum ar fi leguminoasele: fasole, mazăre, linte, năut, etc. Din acestea se pot face diverse preparate, de la supe simple, al supe creme, mâncăruri scăzute, salate, însă trebuie avut grijă la combinații. Leguminoasele în sine aduc un aport crescut de proteine bune, dar în momentul în care le combinăm cu uleiuri, sau cu diverse senmințe, trebuie avut grijă la proporție și la porția pe care o servim.
  • sursele de fibre precum: broccoli, conopidă, fasole verde, morcovi, cartofi dulci, dovleac, sparanghel, dovlecei, ciuperci, vinete, ovăz, paste și orez integral, nuci, stafide, căpșuni, pere, portocale, banane, afine, mere, mango. Și la acestea trebuie avut mare grijă la cantități și combinații.
  • sursele de vitamine: salata verde și toate legumele cu frunze, sau legumele și fructele verzi, dar și cele colorate. Acestea pot fi consumate, în special în stare crudă, incluse în salate, pentru a profitya de beneficiile lor.

Citește și: Rolul microplantelor în preparatele culinare și a alimentației echilibrate

Ce trebuie să consumăm în post, în cantități mai mici, pentru a ține kilogramele la distanță?

  • sursele de carbohidrați sunt cele care aduc kilograme în plus dacă sunt consumate în mod repetat și în cantități mari cum ar fi: pastele, orezul alb, cartofii, mălaiul, făina, etc. Dintre acestea, cartoful este un aliment important și la îndemâna oricui, iar dacă îl gătim cum trebuie, adică fiert, copt sau în piure, cu puțin ulei de măsline nu ne poate aduce kilograme în plus cum ne-ar putea aduce cartoful prăjit, de exemplu.
  • nucile, alunele, semințele, sunt alimente cu mari beneficii asupra sănătății organismului, dar consumate în cantități mari, aduc, cu siguranță, kilograme în plus. Acestea pot fi consumate simple, sau incluse în salate, dar nu mai mult de 50 de grame pe zi.

Pe lângă preparatele de post pe care le alegem, așa încât să nu ne aducă kilograme în plus nu trebuie să uităm nici de mișcarea zilnică, un factor esențial în orice cură sau dietă.

Pentru mai multe detalii și idei de alimente sănătoase în post care țin kilogramele la distanță, pe care ni le oferă Cristian Mărgărit, nu uitați să accesați materialul video de mai sus.

Rolul microplantelor în preparatele culinare și a alimentației echilibrate... Ce poate conține o shaorma de post. Meniu de post la fast-food...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x