Antena Căutare

Imagini cu Tamara Buciuceanu-Botez în primul ei rol! Cum arăta actrița la începutul carierei sale în film, în 1964 – Video

Imagini cu Tamara Buciuceanu-Botez în primul său rol din film, în lungmetrajul „Titanic Vals" lansat în 1964, au fost prezentate, miercuri, la „Neatza cu Răzvan și Dani", de Cătălin Oprişan, redactorul-şef de la a1.ro. 

Imagini cu Tamara Buciuceanu-Botez în primul său rol din film, în lungmetrajul „Titanic Vals" lansat în 1964, au fost prezentate, miercuri, la „Neatza cu Răzvan și Dani", de Cătălin Oprişan, redactorul-şef de la a1.ro.

„Doamna Tamara Buciuceanu-Botez joacă rolul doicii aici, pentru ca în 1994 să joace din nou în «Titanic Vals» cu Dem Rădulescu, dar în alt rol”, a spus Cătălin Oprişan.

„Titanic Vals”, ecranizare după piesa cu același nume de Tudor Mușatescu, urmărește destinul unui om obișnuit și onest, Spirache Necșulescu, intrat, fără voie, în malaxorul electoral al vieții politice românești interbelice. O neașteptată moștenire de 50 de milioane de lei îl aruncă pe un traseu de destin, la care nu gândise niciodată. Împotriva propriei voințe, omul se vede antrenat în manevrele politicie locale.

Filmul „Titanic Vals” din 1964, regizat de Paul Călinescu, are o distribuție de excepție, cu actori precum Grigore Vasiliu-Birlic, în rolul Spirache Necșulescu, Coca Andronescu, ca Sarmisegetuza – Miza, Mitzura Arghezi, ca Gena, și Ion Dichiseanu, în rolul Gigi Stămătescu, ofițer, iubitul Mizei.

În „Titanic vals” din 1994, Tamara Buciuceanu-Botez este Chiriachița, soacra lui Spirache, jucat de către marele Dem Rădulescu.

Supranumită „Doamna comediei româneşti", una dintre figurile legendare ale teatrului de comedie, Tamara Buciuceanu-Botez a murit marți, la vârsta de 90 de ani. A fost una dintre cele mai îndrăgite actriţe de teatru, film şi televiziune din România. Publicul şi-o aminteşte în roluri precum Aneta Duduleanu din „Cuibul de viespi", regia Horea Popescu, Chiriţa din „Chiriţa în provincie", regia Alexandru Dabija, sau Isoscel din „Liceenii", regia Nicolae Corjos.

Tamara Buciuceanu-Botez a jucat în peste 25 de filme, între care se numără, în afară de „Liceenii”, „Nunta mută” a lui Horaţiu Mălăele, şi „Toată lumea din familia noastră” al lui Radu Jude.

Tudor Gheorghe, la „Neatza cu Răzvan și Dani”! I-a dat o replică memorabilă lui Răzvan și a făcut o glumă extraordinară ... Imagini de colecţie cu actriţa Tamara Buciuceanu Botez! Ce i-a amintit lui Ștefan Bănică de la filmările „Liceenii”, cu ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x