Căutare Live

Video ISTORIC! Imagini de COLECȚIE de la încoronarea Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria!

Cătălin Oprişan de la „Neatza cu Răzvan și Dani” ne-a făcut dimineața mai specială atunci când a arătat tuturor imagini de la încoronarea Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria!

Cătălin Oprişan de la „Neatza cu Răzvan și Dani” ne-a făcut dimineața mai specială atunci când a arătat tuturor imagini de la încoronarea Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria!

La 15 octombrie 1922, s-a desfășurat, la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, ceremonia încoronării regelui Ferdinand I și a reginei Maria. Coroanei regale de oțel a regelui Carol I, ce amintea de Plevna, i s-au adăugat însemnele Basarabiei, Bucovinei și Transilvaniei, simbolizând actul unirii tuturor provinciilor istorice românești sub sceptrul aceluiași monarh.

În condițiile unui nou cadru geopolitic, regele Ferdinand I a sprijinit inițiativele, în special, pe cele ale guvernelor liberale, ce au determinat schimbări importante în structura economică, social-politică și culturală a României: reforma electorală, bazată pe votul universal (pentru bărbați), reforma agrară (promisă de rege, pe front, în 1917, ca un act de justiție socială, dar și ca o recunoaștere a contribuției țăranilor în haine ostășești la războiul de întregire națională). Totodată, a fost promulgată o nouă Constituție, prin care s-a asigurat temeiul juridic pentru dezvoltarea României Mari, potrivit volumului ''Enciclopedia șefilor de stat și de guvern ai României'' (Nicolae C. Nicolescu, Ed. Meronia, 2011).

Sursa: Agerpres

Răzvan a povestit TOTUL! Ce s-a întâmplat cu Dani Oțil! „Mi-a zis să mă duc la el că moare și că a chemat ambulanța”... Răzvan și Dani nu s-au mai putut abține și au făcut o dezvăluire COLOSALĂ! „Te-aș mirosi eu, dar...”...
Mercur iese din retrograd pe 2 octombrie 2022. Ce înseamna acest aspect pentru zodii
Mercur iese din retrograd pe 2 octombrie 2022. Pe final de lună septembrie și început de lună...
Horoscopul zilei de 2 octombrie 2022. Racii se gândesc la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 octombrie 2022 spune că nativii din zodia Racilor se gândesc serios la...
Ultimele știri
x