Pentru că mămăliguța este unul dintre preparatele românești mult îndrăgite, chef Radu Darie i-a impresionat pe carismaticii matinali în ediția din 14 iunie 2022 a emisiunii Super Neatza cu o interesantă rețetă de mămăliguță la cuptor cu ragu de pui.
Rețeta de mămăliguță este puțin mai deosebită. Pe lângă textura mai moale, Radu Darie i-a îmbunătățit gustul cu parmezan și lapte. Iar sosul ragu de pui cu multe legume și condimente se combină perfect cu o astfel de mămăliguță.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a-i răsfăța și voi pe cei dragi cu așa preparat delicios.
Mămăliguță la cuptor cu ragu de pui - Ingrediente
Pentru că rețeta de față este compusă din două elemente, la fel vom detalia și lista de ingrediente.
Ingrediente pentru sos ragu de pui:
- 350 gr carne de pui, tocată
- sare și piper
- 50 gr unt
- ț1-2 linguri de ulei
- 1 rădăcină mică de țelină
- 1 morcov mai mare
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 1-2 ardei peperoncino
- 200 gr roșii tocate în sos de roșii
- 200 ml vin
- puțin cimbrișor
- pătrunjel verde
Ingrediente pentru mămăliguță:
- 1 litru de apă
- 1 litru de lapte
- 1 lingură de sare
- 500 gr mălai
- 100 gr parmezan răzuit
- 50 gr unt
Rețetă de mămăliguță la cuptor cu ragu de pui - Mod de preparare
Începem cu prepararea sosului ragu de pui care necesită ceva mai mult timp.
Curățăm toate legumele, le spălăm bine și le tocăm mărunt. Punem ulei la încins într-o tigaie și adăugăm legumele tocate. Le amestecăm constant pentru a se pătrunde bine. Adăugă și câte o priză de sare și una de piper. Când legumele sunt bine pătrunse, adăugăm carnea tocată. Amestecăm bine până când carnea se desface printre legume și îți schimbă culoarea.
Adăugăm vinul și fierbem ingredientele până când se evaporă tot alcoolul. Apoi adăugăm roșiile și din nou fierbem sosul ragu de pui până când scade consistent și toate ingredientele sunt bine pătrunse. Mai asezonăm sosul cu sare, piper, cimbrișor și peperoncino, atât cât suportăm gustul picant.
Cum preparăm mămăliguța
Pentru prepararea mămăliguței procedăm ca la rețeta clasică de mămăligă. Punem apa cu laptele la fiert, adăugăm sarea, iar când lichidul atinge punctul de fierbere, adăugăm mălaiul, treptat, în timp ce amestecăm intens cu un tell, sau o spatulă.
Fierbem mămăliguța până când mălaiul este bine hidratat, iar spre final de fierbere adăugăm parmezan răzuit și unt.
Punem o parte din mămăliguță pe un platou și deasupra ei vom pune sos ragu de pui.
O altă parte din mămăliguță o punem într-un bol și modelăm din ea forme rotunde pe care le așezăm într-o tavă grill. Punem tava cu porțiile de mămăliguță la cuptor pentru 10-15 minute, la 200 de grade, Întoarcem mămăliguța de pe o parte pe cealaltă pentru o rumenire uniformă.
Peste acestea vom așeza sos ragu de pui și vom obține o prezentare spectaculoasă a preparatului.
Pentru a nu pierde detalii interesante și sfaturi utile de la chef Radu Darie, despre modul de preparare al rețetei de mămăliguță la cuptor cu ragu de pui, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Radu Darie în cadrul matinalului Super Neatza în ediția din 14 iunie 2022, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitei emisiuni.