Chef Nicolai Tand este mare fan al alimentelor proaspete care se pot transforma în alimente delicioase. Tocmai de aceea, el apelează adesea la ajutorul măcelăriilor de la Penny, unde găsește mereu carne de la fermieri locali.
Pe lângă mâncarea românească, talentatul bucătar este un mare iubitor al bucătăriei indiene. Pentru astăzi, a ales o rețetă de carne de porc cu sos curry, bună de te lingi pe degete.
El va găti carnea în stil asiatic și pentru a-I oferi prospețime, folosește și mentă, lapte de cocos și coriandru.
Un lucru de apreciat la măcelarii Penny este și că ei pot oferi idei de rețete cumpărătorilor, plecând de la produsele din carne pe care le au.
Ingrediente – Rețetă porc cu curry
- 1 kg carne de porc (pulpă, cotlet dezosat, mușchiuleț)
- 200g caju crude
- 500 ml lapte de cocos
- 50 g coriandru proaspăt
- 50 g mentă
- 1 plic curry
- 1 conserva mare mazăre
- 1 sticlă ulei de floarea soarelui
- 4 bucăți lămâi verzi
- 2, 3 bucăți ceapă galbenă
- 1 conservă passata de roșii
- sare și piper
Mod de preparare – Rețetă porc cu curry
Această rețetă se poate pregăti ușor cu ingrediente puține, mod de preparare rapid. Iar rezultatul este o masă delicioasă cu un gust savuros. Vedeta rețetei este bineînțeles carnea de porc și un lucru e clar: trebuie să fie proaspătă, gustoasă, plină de savoare.
Când vorbim de prospețime, știm că nimic nu bate o măcelărie adevărată, unde găsești un măcelar cu expertiză, gata întotdeauna să îți dea din casă secretele lui, iar asta se întâmplă în măcelăriile din magazinele Penny.
Iată ce trebuie să faci pentru a obține un preparat foarte gustos.
Carnea de porc se taie grosier și se prăjește într-o tigaie. Pentru sosul curry avem nevoie de zeamă de lămâie verde, 100g caju, 75g lapte de cocos, 25g coriandru proaspăt, 25g mentă și 5g curry. Se blendează toate împreună, iar sosul rezultat se pune peste carne.
Cantitățile pot fi adaptate în funcție de numărul de porții droit, dar trebuie știu că aici avem ingrediente cam pentru 2 porții de sos.
Ca garnitură pentru acest preparat, se poate servi o porție de mazăre fiartă sau chiar și o porție de orez simplu.
Puteți încerca această rețetă și cu carne de pui și va ieși la fel de gustoasă și aromată dacă alegeți produsele proaspete din măcelăria Penny.
Secretul pentru o carne de porc gătită perfect, care să rămână suculentă, este ca bucățile să fie tăiate de 5 mm și să se lase în tigaie doar 2 minute.
Cum să înțelegi nevoile și tendințele celor născuți după anul 2000. Numerologul Corina Stratulat oferă noi informații...