Antena Căutare

Neatza cu Răzvan și Dani, 19 iunie. Rețetă delicioasă și rapidă de porc cu curry. Care e secretul pentru o carne fragedă

În ediția de pe 19 iunie 2024 din Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand a pregătit o rețetă ușoară de carne de porc cu sos curry. Acest preparat este potrivit pentru întreaga familie.

Galerie
Această rețetă se poate pregăti ușor cu ingrediente puține, mod de preparare rapid. Iar rezultatul este o masă delicioasă cu un gust savuros. | A1

Chef Nicolai Tand este mare fan al alimentelor proaspete care se pot transforma în alimente delicioase. Tocmai de aceea, el apelează adesea la ajutorul măcelăriilor de la Penny, unde găsește mereu carne de la fermieri locali.

Pe lângă mâncarea românească, talentatul bucătar este un mare iubitor al bucătăriei indiene. Pentru astăzi, a ales o rețetă de carne de porc cu sos curry, bună de te lingi pe degete.

El va găti carnea în stil asiatic și pentru a-I oferi prospețime, folosește și mentă, lapte de cocos și coriandru.

Un lucru de apreciat la măcelarii Penny este și că ei pot oferi idei de rețete cumpărătorilor, plecând de la produsele din carne pe care le au.

Rețeta delicioasă de porc cu curry e potrivită pentru întreaga familie.

Ingrediente – Rețetă porc cu curry

  • 1 kg carne de porc (pulpă, cotlet dezosat, mușchiuleț)
  • 200g caju crude
  • 500 ml lapte de cocos
  • 50 g coriandru proaspăt
  • 50 g mentă
  • 1 plic curry
  • 1 conserva mare mazăre
  • 1 sticlă ulei de floarea soarelui
  • 4 bucăți lămâi verzi
  • 2, 3 bucăți ceapă galbenă
  • 1 conservă passata de roșii
  • sare și piper

Mod de preparare – Rețetă porc cu curry

Această rețetă se poate pregăti ușor cu ingrediente puține, mod de preparare rapid. Iar rezultatul este o masă delicioasă cu un gust savuros. Vedeta rețetei este bineînțeles carnea de porc și un lucru e clar: trebuie să fie proaspătă, gustoasă, plină de savoare.

Când vorbim de prospețime, știm că nimic nu bate o măcelărie adevărată, unde găsești un măcelar cu expertiză, gata întotdeauna să îți dea din casă secretele lui, iar asta se întâmplă în măcelăriile din magazinele Penny.

Iată ce trebuie să faci pentru a obține un preparat foarte gustos.

Carnea de porc se taie grosier și se prăjește într-o tigaie. Pentru sosul curry avem nevoie de zeamă de lămâie verde, 100g caju, 75g lapte de cocos, 25g coriandru proaspăt, 25g mentă și 5g curry. Se blendează toate împreună, iar sosul rezultat se pune peste carne.

Cantitățile pot fi adaptate în funcție de numărul de porții droit, dar trebuie știu că aici avem ingrediente cam pentru 2 porții de sos.

Ca garnitură pentru acest preparat, se poate servi o porție de mazăre fiartă sau chiar și o porție de orez simplu.

Puteți încerca această rețetă și cu carne de pui și va ieși la fel de gustoasă și aromată dacă alegeți produsele proaspete din măcelăria Penny.

Secretul pentru o carne de porc gătită perfect, care să rămână suculentă, este ca bucățile să fie tăiate de 5 mm și să se lase în tigaie doar 2 minute.

Cum să înțelegi nevoile și tendințele celor născuți după anul 2000. Numerologul Corina Stratulat oferă noi informații...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 26 septembrie 2024. Codrin a câștigat suma de 5.000 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 26 septembrie 2024. Codrin a câștigat suma de 5.000 de lei Joi, 26.09.2024, 19:00
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x