În ediția de Neatza cu Răzvan și Dani de pe 29 octombrie, chef Nicolai Tand a spus că a fost inspirat de măcelarul de la Penny, cu care s-a și împrietenit, să facă o rețetă inspirată de Asia Express.
Astfel, chef Nicolai Tand a ales să pregătească o rețetă de pâine bao cu fleică de porc. El a povestit că fleica de porc este preferata lui și a reușit să găsească o carne de calitate la măcelăria Penny, ajutat de măcelarul Răzvan.
Bucătarul a explicat că această pâinică bao se pregătește la abur și este extrem de delicioasă cu mai multe umpluturi. Pâinica o să iasă foarte pufoasă, iar carnea de porc va ieși foarte aromată după ce stă la cuptor, într-un sos de bere, timp de 2 ore pentru a se găti lent și a deveni foarte suculentă.
Rețetă de pâine bao cu fleică de porc
Ingrediente rețeră de pâine bao cu fleică de porc
- 700g fleica de porc cu sorici
- 1 bere blondă
- zahăr
- 1 sticluță sos de soia
- cuișoare
- 1 varză albă
- făină
- apă
- 1 plic de drojdie
- 1 plic amidon
- 1 plic praf de copt
- 1 sticlă ulei
- 1 borcan maioneză picantă sau maioneză clasică simplă + 1 plic chilli sau boia iute pt făcut maioneza picantă
- sare, piper
Această rețetă este perfectă pentru zilele în care îți dorești să mănânci ceva cu adevărat delicios și să te răsfeți cu un preparat inedit. Painea bao cu fleică de porc este extrem de bună și ușor de făcut.
Ingredientele de cea mai bună calitate le găsiți la magazinele Penny, iar pentru o fleică proaspătă și gustoasă de porc, măcelăria din cadrul magazinului este alegerea perfectă.
Pentru pâinici: făină, zahăr, drojdie, amidon, praf de copt, ulei
Pentru umplutură: Fleică de porc, bere, sos de soia, cuișoare, maioneză picantă, varză albă
Mod de prepare pentru rețeta de pâine bao cu fleică de porc
Într-un bol se amestecă împreună făina, amidonul, puțin praf de copt, zahăr și un vârf de sare. Dizolvăm drojdia în puțin lapte cald și o turnăm peste ingredientele uscate. Se frământă aluatul câteva minute, până devine neted și elastic, apoi se lasă la dospit 30min-1h, până își dublează volumul.
Aluatul se taie în forme rotunde de bile și se întinde în formă ovală cu grosime de câțiva milimetri, se unge cu ulei și apoi se pliază în două.
Se pune o oală cu apă la fiert, iar când a clocotit se pune o sită de gătit la abur, iar pe sită se așază chiflele, care se vor găti la abur timp de aproximativ 15-20 de minute. Când sunt gata, se scot la răcit.
Carnea se marinează cu berea, sosul de soia, sare, piper și cuișoare și se pune la cuptor pentru 2 ore, la 180 de grade.
Se desface pâinica și se adaugă în ea carnea gătită, iar peste se adaugă maioneză picantă și varza crocantă tocată franjuri. Poftă bună!