Live acumiUmor
Prime Time 20:00iUmor

Aici a locuit Alexandru Ioan Cuza, primul domnitor al Principatelor Unite! Cum arată fosta reședință a domnitorului! Rochia splendidă pe care a purtat-o soția lui - VIDEO

Muzeul Unirii din Iași, care a fost reședința domnească a primului domnitor al Principatelor Unite, Alexandru Ioan Cuza, a fost prezentat, vineri, de Adina Lăcătușu, reporter al matinalului „Neatza cu Răzvan și Dani”.

Între anii 1859 și 1862, Muzeul Unirii a fost reședința domnească a domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Edificiul de pe Strada Lăpușneanu a rămas în memoria colectivă sub numele de „Palatul lui Cuza”.

În muzeu se află expusă și o rochie spectaculoasă pe care a purtat-o Elena Cuza. „Se spune că o asemenea rochie de bal avea în jur de 30 de metri de material. Era dificil să fie astfel îmbrăcată. Le era foarte greu bărbaților să se apropie de asemenea doamne”, a povestit muzeograful Brândușa Munteanu.

Din muzeu nu lipsește, desigur, o masă pentru jocuri de cărți, fiind cunoscut faptul că Alexandru Ian Cuza a fost un cartofor înrăit.

Muzeul Unirii a fost restaurat și reamenajat recent și cuprinde colecții importante privind Unirea Principatelor Române.

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Neatza cu Răzvan şi Dani, nu e panica :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/neatza-cu-razvan-si-dani şi este updatat zilnic cu ştiri. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/neatzacurazvansidani/, iar canalul nostru de YouTube este https://www.youtube.com/user/NeatzaAntena1.

➡️ 😎 Toate ediţiile matinalului Neatza cu Răzvan şi Dani  le găseşti integral pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/4oYQSJo. Poţi urmări şi LIVE emisiunile Antena 1 de pe smartphone, tabletă sau computer. Intră acum!