Antena Căutare

Alergiile de toamnă. Cum le putem evita și care sunt cele mai eficiente metode de a ameliora simptomele

Neatza cu Răzvan și Dani. Toamna se numără alergiile. Nas înfundat, usturime în gât și ochi iritați sunt doar câteva dintre simptomele ce nu ne dau pace. Cum le putem evita? Care sunt cele mai eficiente metode de a ameliora simptomele?

Neatza cu Răzvan și Dani. Toamna se numără alergiile. Nas înfundat, usturime în gât și ochi iritați sunt doar câteva dintre simptomele ce nu ne dau pace. Cum le putem evita? Care sunt cele mai eficiente metode de a le ameliora manifestările?

Toamna, alergiile se manifestă frecvent, iar specialiștii avertizează că numărul persoanelor cu alergii și astm este în creștere.

RĂCEALĂ VERSUS ALERGIE

„Într-adevăr, toamna apar rinitele alergice, alergii respiratorii. Pacienți îmi vin în cabinet cu nas înfundat, cu nas care curge, ochi care curg și strănuturi repetitive. Aceste simptome țin cel puțin două-trei săptămâni. În acel moment, nu ne gândim la răceală, ci la rinită alergică.

Rinita alergică se manifestă toamna, datorită polenului de la ambrozie, dar, pe lângă acesta, pot fi alergii la praf, la aerul condiționat sau la alte plante. De aceea, pacienții trebuie ghidați și către un alergolog”, a explicat dr. Ana-Maria Apostol, medic ORL.

CUM SE MANIFESTĂ ALERGIILE DE TOAMNĂ?

„Într-o alergie, apar mâncărimi la nivelul ochilor, se înroșesc, nasul este înfundat, pacienții strănută frecvent, pacientul poate tuși, o tuse seacă, cu simptome de astm bronșic, respirație îngreunată, cu senzație de apăsare în piept. Toate pot fi semne de alergie respiratorie”, a spus dr. Monica Schifirneț, medic primar alergolog.

CUM DESCOPERIM DACĂ SUNTEM ALERGICI?

Potrivit medicului, diagnosticul de alergie se stabilește în urma mai multor investigații. „Fie pe viu, adică la cabinet, prin teste cutanate, cu mici atingeri ale pielii, nedureroase. Anumiți pacienți primesc indicații să-și facă analize serice, deci prin teste de sânge, efectuate în laborator, prin care se investighează această sensibilizare la alergenii resăiratori sau alimentari, în funcție de cum este condusă discuția cu medicul.”

CUM NE FERIM ȘI CUM TRATĂM ALERGIILE?

Cea mai bună metodă de prevenie a apariiei alergiilor este evitarea expunerii la factorii ce le-ar putea declanșa. Totuși, uneori este nevoie de medicație care să controleze simptomele.

Mai multe detalii, în materialul video de mai sus.

Ea în rochie de mireasă, el în costum de ginere. Mirii s-au luat la bătaie în fața invitaților - Video... Ghidul începătorului la sala de fitness. Ce trebuie să știm înainte de începe antrenamentele...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x