Antena Căutare

Alunițele de pe piele pot indica un cancer cutanat! Acestea sunt semnele ce te trimit de urgență la dermatolog!

Simona Dragomir, specialistul în sănătate de la „Neatza cu Razvan si Dani”, a explicat când ar trebui să ne îngrijoreze alunițele și care sunt semnele ce ar trebui să ne trimită de urgență la dermatology.

Simona Dragomir, specialistul în sănătate de la „Neatza cu Razvan si Dani”, a explicat când ar trebui să ne îngrijoreze alunițele și care sunt semnele ce ar trebui să ne trimită de urgență la dermatology.

„E foarte important să evaluăm dermatoscopic toate alunițele de pe corp, deoarece pe parcursul verii ne expunem foarte mult la soare și pot să apară modificări. Adulții și copiii care au făcut plajă pe parcursul verii și au observat că au apărut modificări ale alunițelor vechi sau au apărut alunițe noi – pete maronii, uneori chiar pete roșiatice. Persoanele care au multe alunițe, cele cu piele deschisă la culoare, cu ochi deschiși la culoare, cu pistrui, și toate cele care au istoric familial de tumori ale pielii ar trebi să își facă o evaluare anuală a tuturor alunițelor”, a spus un medic deramtolog.

Alunițele cu probleme pot fi cele din naștere ce își modifică pe parcursul vieți culoarea,d imensiunea, forma sau leziuni de tip nou ce apar pe parcursul vieții în copilărie sau în viața adultă.

„De obicei, pacientul observă co o aluniță își modifică culoarea, în sensul că devine mai închisă la culoare sau chiar neagră. Aceasta poate să crească în dimensiuni, poate să devină din plană nodular. De obicei, acestea sunt semne ce trebuie să ne trimită la medic”, a mai spus specialistul.

Din păcate, în urma unor arsuri solare repetate, la plajă, sau în urma unor expuneri la solar, pot surveni cancere cutanate.

Urmăriți clipul de mai sus din cel mai iubit matinal, „Neatza cu Răzvan și Dani”.

Imagini de infarct la „Neatza cu Răzvan și Dani”! Diana Stejereanu, antrenament intens, într-un costum de baie minuscul!... Așa ceva NU ai mai văzut! Cătălin Oprișan mănâncă lămâi de parcă ar fi mere! Ramona Olaru: „Doamne ferește! Ce e asta?!”...
Zodii care sunt atente la curățenie. Nativii care se preocupă întotdeauna de aspectul casei lor
Există anumite zodii care sunt foarte atente la curățenie. Acești nativi au o adevărată...
Horoscopul zilei de 31 mai 2023. Berbecii își sărbătoresc relațiile de prietenie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 31 mai 2023 spune că Berbecii își sărbătoresc relațiile de prietenie....
Ultimele știri
x