Live acumDragoste de tata
Prime Time 20:00Film: Asasin american

Alunițele de pe piele pot indica un cancer cutanat! Acestea sunt semnele ce te trimit de urgență la dermatolog!

Simona Dragomir, specialistul în sănătate de la „Neatza cu Razvan si Dani”, a explicat când ar trebui să ne îngrijoreze alunițele și care sunt semnele ce ar trebui să ne trimită de urgență la dermatology.

Simona Dragomir, specialistul în sănătate de la „Neatza cu Razvan si Dani”, a explicat când ar trebui să ne îngrijoreze alunițele și care sunt semnele ce ar trebui să ne trimită de urgență la dermatology.

„E foarte important să evaluăm dermatoscopic toate alunițele de pe corp, deoarece pe parcursul verii ne expunem foarte mult la soare și pot să apară modificări. Adulții și copiii care au făcut plajă pe parcursul verii și au observat că au apărut modificări ale alunițelor vechi sau au apărut alunițe noi – pete maronii, uneori chiar pete roșiatice. Persoanele care au multe alunițe, cele cu piele deschisă la culoare, cu ochi deschiși la culoare, cu pistrui, și toate cele care au istoric familial de tumori ale pielii ar trebi să își facă o evaluare anuală a tuturor alunițelor”, a spus un medic deramtolog.

Alunițele cu probleme pot fi cele din naștere ce își modifică pe parcursul vieți culoarea,d imensiunea, forma sau leziuni de tip nou ce apar pe parcursul vieții în copilărie sau în viața adultă.

„De obicei, pacientul observă co o aluniță își modifică culoarea, în sensul că devine mai închisă la culoare sau chiar neagră. Aceasta poate să crească în dimensiuni, poate să devină din plană nodular. De obicei, acestea sunt semne ce trebuie să ne trimită la medic”, a mai spus specialistul.

Din păcate, în urma unor arsuri solare repetate, la plajă, sau în urma unor expuneri la solar, pot surveni cancere cutanate.

Urmăriți clipul de mai sus din cel mai iubit matinal, „Neatza cu Răzvan și Dani”.

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Neatza cu Răzvan şi Dani, nu e panica :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/neatza-cu-razvan-si-dani şi este updatat zilnic cu ştiri. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/neatzacurazvansidani/, iar canalul nostru de YouTube este https://www.youtube.com/user/NeatzaAntena1.

➡️ 😎 Toate ediţiile matinalului Neatza cu Răzvan şi Dani  le găseşti integral pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/4oYQSJo. Poţi urmări şi LIVE emisiunile Antena 1 de pe smartphone, tabletă sau computer. Intră acum!