Antena Căutare

Bună dimineața, Sănătate! Când trebuie să facem RMN și CT? Care sunt avantajele și la ce riscuri ne expun aceste analize

Bună dimineața, Sănătate! Tomografia Computerizată (CT) sau Rezonanță Magnetică (RMN) sunt două investigații importante, recomandate adesea de medici. Este momentul să aflăm exact în ce cazuri sunt recomandate și ce tip de diagnostic pot confirma.

Bună dimineața, Sănătate! Tomografia Computerizată (CT) sau Rezonanță Magnetică (RMN) sunt două investigații importante, recomandate adesea de medici, completând analizele clasice. Este momentul să aflăm exact în ce cazuri sunt recomandate și ce tip de diagnostic pot confirma.

Diagnosticarea sau confirmarea unor afecțiuni presupune în anumite situații realizarea unor investigații suplimentare analizelor de sânge, ecografiilor sau radiografiilor, precum Tomografia Computerizată (CT) sau Rezonanță Magnetică (RM).

Acestea sunt două modalități diagnostice care utilizează tehnici diferite pentru achiziția imaginilor: radiațiile X pentru Tomografia Computerizată și câmpul magnetic pentru Rezonanță Magnetică.

În materialul de mai jos, veți afla informații importante despre necesitatea CT-ului și RMN-ului, când sunt recomandate, ce informații ne aduc aceste investigații și ce avantaje și dezavantaje are fiecare.

Provocarea continuă! Dani Oțil o egalează pe Flavia, cu un ajutor de AUR OLIMPIC: Sandra Izbașa!... "Școala de Ucenice". Emily Burghelea a inventat mașina de citit gânduri. Ce a găsit în mintea lui Dani?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x