Live acumObservator 06
Prime Time 20:30X Factor

170 de voluntari în 71 de mașini au adus Crăciunul în casele a 550 de oameni nevoiași: „Este tradiția noastră, a practicanților de offroad”

Practicanții de offroad au adus Crăciunul în casele a sute de oamenii nevoiași. 71 de mașini și 170 de voluntari s-au alăturat Umanitarei GTC.

„De câteva ori pe an, ne vedeți făcând și altceva. În general, încercăm să dăm înapoi zonelor prin care ne plimbăm. Comunitatea, în fiecare an, ne primește foarte bine. Am decis să luăm ca exemplu ce au făcut prietenii de la GTC în weekendul trecut. Nu vrem să ne lăudăm, poate dăm un exemplu. Și în alte județe și în alte comunități sunt convins că există oameni cu nevoi mult mai mari, nu numai aici, în zona Buzăului”, a explicat Dani Oțil.

Răzvan Cirap, președintele clubului GTC Motorsport, a venit la Neatza cu Răzvan și Dani și a vorbit despre acțiunea umanitară offroad care a trecut prin 20 de sate.

Anul acesta a avut loc a 16-a ediție a Umanitarei GTC. Statisticile arată cam așa: 71 de mașini, 170 de voluntari, 550 de beneficiari- oameni bătrâni și copii, familii nevoiașe.

„În toate orașele din țară, în special în zonele montane, sunt foarte multe cluburi de offroad care fac acțiuni umanitare în aceste zile. Este tradiția noastră, a practicanților de offroad. De 20 de ani, de sărbători, mergem în satele izolate și ajutăm bătrânii singuri sau copiii care au nevoie de un imbold. Poate nu au întotdeauna nevoie de ceva material. Uneori, este îndeajuns o vorbă bună, o încurajare, pentru a-i face să își dorească mai mult de la viață”, a povestit Răzvan Cirap.

Întreg interviul, în materialul video de mai sus.

Video