Antena Căutare

Cosmin Contra, interviu exclusiv la „Neatza cu Răzvan și Dani”: „Important e că depindem de noi. România are nevoie de jucătorul Contra”

Cosmin Contra, antrenorul echipei naționale de fotbal a României, a oferit un interviu în exclusivitate, joi, la „Neatza cu Răzvan și Dani”, și a vorbit despre șansele de calificare la Euro 2020.

Cosmin Contra, antrenorul echipei naționale de fotbal a României, a oferit un interviu în exclusivitate, joi, la „Neatza cu Răzvan și Dani”, și a vorbit despre șansele de calificare la Euro 2020.

„Sunt două meciuri în care am făcut două reprize diametral opuse – prima repriză mai slabă, împotriva Spaniei, și o a doua repriză, sau cel puțin ultimele 30 de minute din meciul cu Malta, în care am suferit destul de mult. După ce am avut o primă repriză cu Malta în care am avut șase ocazii clare de gol, un gol anulat pe motiv de offside care putea să nu fie anulat. În prima repriză împotriva Spaniei nu am reușit să îi punem în dificultate, cum am făcut în a doua repriză”, a spus Cosmin Contra.

„Depinde de noi să ne calificăm. Mai avem patru meciuri. Cu Norvegia și Suedia, care sunt cele mai importante, acasă. Suntem într-un moment în care depindem de noi să ne calificăm”, a adăugat antrenorul echipei naționale de fotbal a României.

Cosmin Contra a mai spus că nu poate dormi după niciun meci, pentru că întotdeauna analizează ce s-a întâmplat.

„Întotdeauna analizez ca antrenor lucrurile bune, formația pe care o pui în teren, jucătorii, ce ai așteptat de la ei, dacă tactica a fost dusă la bun sfârșit. Acum am început deja să analizăm următorii doi adversari pe care îi vom întâlni în octombrie. Cu două victorii, vom avea o finală în Suedia în noiembrie care ne poate duce la un campionat european”, a mai spus Cosmin Contra.

Antrenorul Cosmin Contra a mai spus că pentru el contează rezultatul și calificarea.

„Întotdeauna trebuie să sperăm că ne calificăm. Bineînțeles că ne dorim să jucăm mult mai bine. Toată lumea își dorește, dar pentru mine contează rezultatul și să ne calificăm la europene. Indiferent că jucăm mai bine sau mai puțin bine, eu cred că obiectivul tuturor este să ajungem la Campionatul European. Mi-aș dori să joc prost și să câștig cel puțin cele trei meciuri pe care le avem cu 1-0”, a mai spus el.

Contra a mai vorbit și despre întinerirea echipei naționale, precizând că jucătorii tineri trebuie să fie integrați încet-încet spre naționala mare.

„Se vorbește foarte mult de această întinerire a echipei naționale. Eu cred că am reușit să fac încet-început un schimb de generații. Acesta va veni și cu mai mulți jucători de la echipa de tineri. Însă, trebuie să avem răbdare cu acești jucători tineri. Am avut șase la meciul cu Malta. în formula de start, și datorită lipsei de experiență la nivelul acesta,datorită faptului că sunt jucători mult mai maturi, și din punct de vedere fizic, și al experienței, am suferit să câștigăm acest meci. Deci trebuie să îi integrăm încet-încet spre naționala mare și de la meci la meci să fie mult mai încrezători în forțele lor și să joace la un nivel și mai înalt”, a spus Cosmin Contra.

El a vorbit și despre diferența care există întrde jucătorul Cosmin Contra și antrenorul Cosmin Contra.

„Ca jucător, depindeai de foarte multe ori și de calitățile tale personale și de ceea ce faci în teren. Ca antrenor depinzi din fericire su din păcate de jucători, de ziua pe care o prinde un anumit jucător, de experiența pe care o ai în a alege primii 11, inspirația pe care o ai când faci schimbările. Ai foarte puține antrenamente în care să pui la punct foarte multe lucruri, dar întotdeauna cred că am lucrat bine cu băieții din acest punct de vedere. De multe ori ne-au reușit multe lucruri pe care le-am făcut la antrenamente, de alte ori ne-au ieșit mai puțin aceste lucruri. Aici intervine și ziua pe care o prinde un anumit jucător. Sunt multe lucruri pe care multă lume nu le analizează. Dacă jucătorul vine de la echipa de club cu moralul ridicat, acest lucru ajută să dea randament și la echipa națională”, a explicat el.

Întrebat dacă este de părere că ar fi nevoie de jucătorul Cosmin Contra la națională, antrenorul a răspuns afirmativ.

„Nu vreau să par lipsit de modestie”, a precizat el.

Contra a vorbit și despre felul în care reușesc jucătorii români să se adapteze în străinătate.

„Dacă ne uităm în ultimii ani, majoritatea jucătorilor care au făcut pasul spre o echipă dintr-un campionat mult superior celui al României, au probleme de adaptare. Nu se întâmplă doar cu Ianis Hagi, vedem și situația lui Tudor Băluță, care pentru mine este un jucător excepțional, dar și al lui Răzvan Marin. Deci există o perioadă de adaptare, dar până la urmă jucătorul trebuie să fie capabil să se adapteze foarte repede cerințelor antrenorului și să se impună ca titular”, a mai spus Contra.

Urmăriți interviul integral cu Cosmin Contra în clipul de mai sus din cel mai iubit matinal, „Neatza cu Răzvan și Dani”.

Cum alegem grădinița potrivită pentru copil. Ghidul părintelui responsabil... Stil de Succes by Ellida Toma. Ramona, Amalia și Gabriela Prisăcariu, în ținute incendiare din colecția Golden Hour! Vi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x