Antena Căutare

Cum conducem în condiții de ceață și când este recomandat să schimbăm anvelopele

Ceața este fenomenul meteo cu cel mai ridicat indice al mortalității rutiere. Decesele survenite în urma accidentelor petrecute pe timp de ceață sunt cu 155% mai multe decât cele rezultate din accidente similare în alte condiții meteo.

„Aceste lumini de ceață sunt mult mai aproapiate de sol. Generează un fascicul plat și larg care permite o iluminare mai bună și nu permite reflectarea luminii de către ceață, pentru că dacă folosim fascicule înalte, cum ar fi faza lungă atunci vom observa că avem dificultăți mult mai mari în a ne orienta. Particulele de apă nu fac altceva decât să întoarcă lumina către ochiul nostru. Aceste lumini de ceață iluminează mult mai bine marginile drumul și atunci ne ajută.” , a explicat Cosmin Stătucă, fost polițist.

Este recomandat ca anvelopele să fie schimbate în momentul în care temperatura scade sub 7 grade Celsius deoarece anvelopele de iarnă sunt utile și pe carasobil uscat.

Neatza cu Răzvan și Dani. Pachețelul cu mesaje scrise de părinți, surpriza elevilor în pauza de masă... Răzvan Simion și Dani Oțil continuă căutările pentru Cel mai sexy tătic. Cristian Țărțăleanu este candidat în această ed...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x