Căutare Live

Dependenţa de jocurile video este, oficial, o boală! Ce semne trebuie să le dea de gândit părinților

Adina Lăcătușu, reporter al emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, în direct, din București, alături de medicul psihiatru Gabriel Diaconu, a explicat cât de gravă este depedența de jocurile video, o boală asociată cu jocurile de noroc.

Adina Lăcătușu, reporter al emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, în direct, din București, alături de medicul psihiatru Gabriel Diaconu, a explicat cât de gravă este dependența de jocurile video, aemănată cu dependența de jocurile de noroc.

Dependența de jocurile video este, oficial, considerată o boală, de Organizația Mondială a Sănătății. Este considerată la fel de nocivă precum dependența de jocurile de noroc sau de substanțe toxice.

„Ceea ce văd în ultimii ani în cabinet sunt probleme incipiente: un copil care se joacă mai mult de două- trei- patru ore, la o vârstă mică, dar care are probleme de comportament din pricina asta sau un părinte care vine cu copilul mic, pentru că nu mai doarme.

În momentul în care îl întrebi despre obiceiurile copilului, părintele va spune că primul lucru pe care îl face copilul când vine acasă este să mănânce și apoi se apucă să se joace. Acesta este un simptom foarte important: predilecția pentru joc”, a explicat medicul psihiatru Gabriel Diaconu.

„Mintea copilului este cablată la joc ca sursă de creștere și de evoluție. Companiile care fac jocuri au ajuns să exploateze această vulnerabilitate a copilului prin genul de produse pe care le fabrică și pe care le pun la vânzare. Acestea nu doar caută să capteze psihologia copilului, o iau ostatic, prin felul în care sunt folosite gamele de culori, intensitățile de lumină. În toți acești ani, nimeni nu a stat să se uite la impactul asupra dezvoltării copilului, decât la nivel de clinică, de semne sau simptome. Știm că se folosesc ecrane care emit lumină, iar acest fapt afectează ochii și creierul copiilor”, a adăugat acesta.

Mai multe detalii despre semnele și simptomele dependenței de jocuri video, în materialul video de mai sus.

Neatza cu Răzvan și Dani se mută pe o insulă din Delta Dunării! Imagini WOW din resortul în care se mută gașca de la mat... Se caută o mie de voluntari pentru UEFA Euro 2020! Ce condiții se cer și ce pași trebuie urmați pentru înscriere...
Ultimele știri