Antena Căutare

Informații inedite despre Catedrala Sfântul Iosif, locul unde Papa Francisc va prezida Sfânta Liturghie

Papa Francisc va merge, astăzi, la Catedrala Sfântul Iosif din București, despre care Mihail Kogălniceanu spunea că este cea mai frumoasă biserică din România, atunci când a fost finalizată, în anul 1884.

Papa Francisc va merge astăzi la Catedrala Sfântul Iosif din București, despre care Mihail Kogălniceanu a spus că este cea mai frumoasă biserică din România, atunci când a fost finalizată, în anul 1884.

Catedrala a fost construită exclusiv din fonduri private, ridicarea ei durând aproape nouă ani, între anii 1873-1884, după planurile arhitectului vienez dr. Friedrich Schmidt. Acesta este și pictat pe o frescă din interior, purtând un scut. Poate ați mai auzit de o altă realizare a austriacului Friedrich Schmidt: castelul Peleș! Deși pare greu de crezut, la acea vreme, domeniul Catedralei Sfântul Iosif reprezenta jumătate din București.

„Acolo am înțeles că se găsește un fragment din crucea pe care Iisus a fost răstignit și, de asemenea, un mic spin care se presupune că provine din coroana de spini a Mântuitorului. Pot să garantez asta, pentru că a fost purtată de Monseniorul Vladimir Ghica la piept, în loc de cruce”, a explicat Cătălin Oprișan.

Peste 25.000 de persoane sunt aşteptate să participe la Sfânta Liturghie prezidată de Papa Francisc în Catedrala „Sf. Iosif”, vineri, la ora 18:10.

Mai mult detalii inedite despre Catedrala Sfântul Iosif, în materialul video de mai sus.

Neatza cu Răzvan și Dani s-a mutat în junglă. Platoul e de nerecunoscut! „S-a ales aşa pentru că aici ne mâncăm unii pe ... Chiar dacă vremea nu ține cu noi, iată ce evenimente nu trebuie să ratezi în acest weekend...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x