Antena Căutare

Insula K din Delta Dunării, bijuteria de la capătul României: „Este cel mai tânăr teritoriu al țării noastre”

Adina Lăcătușu, reporter al emisiunii "Neatza cu Răzvan și Dani", a ajuns pe cel mai nou pământ românesc! Insula K din Delta Dunării are o poveste fascinantă, fiind populată de zeci de mii de păsări. Mihai Călin, ghid local, ne-a oferit câteva informații despre bijuteria de la capătul țării.

Adina Lăcătușu, reporter al emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, a pășit pe cel mai tânăr pământ românesc! Insula K din Delta Dunării are o poveste fascinantă, fiind populată de zeci de mii de păsări. Mihai Călin, ghid local, ne-a oferit câteva informații despre bijuteria de la capătul țării.

„Insula K”, „Insula Păsărilor” sau „Insula Fericirii”. Oricum i-ai spune, peticul de pământ de la capătul Deltei Dunării este, cu siguranță, unul dintre cele mai spectaculoase locuri din România. An de an, mii de turiști, majoritatea străini, vin aici pentru a se bucura de priveliștea unică. Fie că sunteți pasionați de ornitologie, fotografie sau doar de călătorie, acest loc trebuie vizitat măcar o dată-n viață!

„Insula K” a luat naștere în Marea Neagră, în golful Musura, la nord de gura de vărsare a Brațului Sulina, ca urmare a unui proces de acumulare a aluviunilor aduse în principal de către brațul cel mai nordic al Dunării, Brațul Chilia, și cu aportul curenților circulari din Marea Neagră. Cu o lungime de 7 km și o lățime de 80 de metri, insula pare, văzută de sus, o limbă de nisip. Ea a început să se contureze în urmă cu 10-15 ani

Semnificația solstițiului de vară în credința populară. „Vor exista consecințe importante pentru oameni. Astăzi, nu avem... „Mica Veneție” din Delta Dunării. Sulina, un oraș plin de istorie: aici își ascundeau pirații comorile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x