Live acumXtra Night Show
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Nicu Covaci, despre cele mai grele momente din viață: „Le-am spus că nu mai vreau să fiu român, dacă se mai poartă așa cu mine!”

Neatza cu Răzvan și Dani. Sărbătoare mare în familia Phoenix: Nicu Covaci împlinește 72 de ani! Artistul trage linie și își amintește cele mai grele momente din viața sa, vorbind despre momentul în care a spus că nu își mai dorește să fie român.

Neatza cu Răzvan și Dani. Sărbătoare mare în familia Phoenix: Nicu Covaci împlinește 72 de ani! Artistul trage linie și își amintește cele mai grele clipe din viața sa, vorbind despre momentul în care a spus că nu își mai dorește să fie român.

„Înainte de a fugi din țară, a trebuit să o tăiem pentru că voiau să ne bage în pușcărie. Eram interziși și noi spărgeam stadioane. M-au luat la poliție vreo două săptămâni și m-au frecat acolo, m-au acuzat de tot felul de chestii”, își amintește Nicu Covaci.

„Trebuia cumva să ne termine. Fiind interziși, noi cântam în continuare. Aveam bani în socialism de nu știam ce să facem cu ei.”

Pericolul era adevărat. Sistemul îl voia în spatele gratiilor „ca să îi termine”.

„Le-am spus că dacă se mai poartă așa cum mine, nu mai vreau să fiu român! A venit unul la mine și mi-a trântit o hârtie în față: `Uite, nu mai ești român, te costă o mie de lei.`”

Rămas fără țară, Nicu Covaci și-a sunat o prietenă care locuia în Amsterdam. „Ne-am căsătorit imediat și am tăiat-o. Ei au crezut că au scăpat de Phoenix. Asta se întâmpla în toamna anului 1976. În 1977, m-am întors în țară să-i scot pe băieți. I-am trecut peste șase granițe, înșurubați în boxele Marshall”, a povestit Nicu Covaci.

ARE UN CERTIFICAT DE NAȘTERE GREȘIT

Mulți ani mai târziu, Nicu Covaci și-a redobândit cetățenia română: „Încă nu este clar. Mi-au dat o diplomă pe care scria „Născut în satul Chizdia, din George și Maria, în România, în 1962”. Nu-s eu ăla! În '62 am început să cânt!”

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Neatza cu Răzvan şi Dani, nu e panica :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/neatza-cu-razvan-si-dani şi este updatat zilnic cu ştiri. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/neatzacurazvansidani/, iar canalul nostru de YouTube este https://www.youtube.com/user/NeatzaAntena1.

➡️ 😎 Toate ediţiile matinalului Neatza cu Răzvan şi Dani  le găseşti integral pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/4oYQSJo. Poţi urmări şi LIVE emisiunile Antena 1 de pe smartphone, tabletă sau computer. Intră acum!