Antena Căutare

Recomandări pentru deplasările cu mașina în concediu. Ce trebuie să facă șoferii care își pierd actele în vacanță

Valentin Ioniță, comisar șef în cadrul Direcției Rutiere a Poliției Române, explică la Neatza cu Răzvan și Dani ce trebuie să știm înainte de a pleca cu mașina la drum, în concediu.

Valentin Ioniță, comisar șef în cadrul Direcției Rutiere a Poliției Române, explică la Neatza cu Răzvan și Dani ce trebuie să știm înainte de a pleca cu mașina la drum, în concediu.

Fie că plecăm în vacanță, fie că plecăm pe o distanță scurtă, trebuie să ne asigurăm că mașina cu care am plecat la drum corespunde datelor tehnice, obligatoriu să ne verificăm documentele și totodată să sporim atenția în momentul în care apăsăm pedala de accelerație spre destinație.

În special trebuie să se verifice sistemul de rulare, care este cel mai important în această perioadă, având în vedere temperaturile extreme. De asemenea, trebuie să ne informăm bine despre condițiile de meteo rutiere, la plecarea pe traseul dorit.

Nerespectarea regimului legal de viteză, nepăstrarea distanței între vehicule, având în vedere și intensitatea de trafic, efectuarea manevrei de depășire fără respectarea condițiilor acestei manevre, dar și neatenția la conducere, repectiv folosirea telefonului mobil, sunt doar câteva greșeli care conduc la pierderea vieții sau a sănătății corporale a participanților la trafic.

În cazul în care vă pierdeți actele trebuie să vă adresați celei mai apropiate secții de poliție care este competentă să facă demersuri în sensul identificării și acordării sprijinului.

Istoria s-a scris altfel! Toată lumea asculta Genius în anii '90: Pe vremea aia nu se dansa pe Maluma... Simona Halep s-a întors în România. Iată ce mesaj le-a tansmis fanilor campioana de la Wimbledon...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x