Antena Căutare

Stil de Succes by Ellida Toma. Ia românească de Breaza, reinventată de designerul Anda Mănescu: „Poate fi purtată cu orice tip de ținută”

Pentru a aduce ia românească de la Breaza în actualitate, designerul Anda Mănescu participă la evenimente și expoziții, dar organizează și ateliere pentru a învăța copiii taienele broderiei.

Cu cât sărbătorile se apropie din ce în ce mai mult, cu atît tindem să ne întoarcem la tradiții. Anda Mănescu a readus la viață ia de Breaza, a spus stilistul Ellida Toma.

„Am crescut cu broderia manuală. Când eram eu mică, toate femeile din Breaza coseau. După comunism, a urmat o perioadă în care tradiția s-a pierdut, nu s-a mai brodat. În 2015 am hotărât să mă mut la Breaza și să mă apuc de făcut ii”, a povestit Anda Mănescu.

Toate însemnele brodate pe ii sunt vechi, moștenite de aceste locuri din generație în generație.

„Am vrut să arăt că ia poate să fie și modernă, că poate fi purtată cu tot felul de ținute. Ellida m-a ajutat și am integrat ia în ținute moderne”, a adăugat Anda Mănescu.

O mai recunoști? Cleopatra Stratan s-a transformat într-o bombă sexy! Cum a apărut în noul ei videoclip - Video... Guță i-a lăsat pe miri fără niciun ban! Nu, nu, nu e glumă! Cum au ajuns să se judece pentru darul de nuntă: „Zece la su...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x