Telefonul mobil, mai periculos decât băutul la volan. Șoferii vor primi amenzi usturătoare din 12 octombrie

Invitat la "Neatza cu Răzvan și Dani", comisarul șef Cristian Andrieș, Direcția Rutieră IGPR, a explicat, în direct, de ce șoferii prinși cu telefonul la volan vor plăti amenzi mult mai mari.

Invitat la "Neatza cu Răzvan și Dani", comisarul șef Cristian Andrieș, Direcția Rutieră IGPR, a explicat, în direct, de ce șoferii prinși cu telefonul la volan vor plăti amenzi mult mai mari.

Conform unui studiu, șoferul român este agresiv în trafic, dependent de telefonul mobil și neatent la ce se întâmplă în jurul lui.

„Telefonul mobil a devenit mai periculos, nu pot să pun un semn egal, dar mi se pare că este uneori mai periculos decât băutul la volan. Dacă cineva bea o bere și pleacă cu mașina, cred că este mult mai atent decât cineva care scrie mesaje” , spune prezentatorul Răzvan Simion.

Comisarul șef Cristian Andrieș, Direcția Rutieră IGPR, a confirmat cele spus de Razvan Simion, prezentatorul de la „Neatza cu Răzvan și Dani”.

„Într-adevăr, necesitatea acestei modificări legislative a rezultat din faptul că în urmă cu an, chiar doi, am avut o serie de accidente rutiere foarte grave, soldate chiar și cu persoane decedate, întrucât șoferii de autovehicule fie vorbeau la telefon, fie mai rău foloseau diverse aplicații. Din acest considerent a fost necesară această modificare legislativă, care în data de 12 octombrie va intra în vigoare. Ea a fost deja publicată, deci în data de 12 vor fi aplicate măsuri contravenționale în trafic pentru folosirea telefonului mobil.”

„Din data de 12 octombrie va fi sancționată orice ținere în mână sau folosire, în orice fel, a unui telefon mobil sau oricărui alt dispozitiv care are funcție de înregistrare, de radare a unui text video, în timpul conducerii, atunci când autovehicul este în mișcare.” , a adăugat comisarul șef Cristian Andrieș, Direcția Rutieră IGPR.

Noile obligații se aplică șoferilor, bicicliștilor și celor cu trotinete. Aceștia vor fi sancționați cu amenzi mai mari și cu puncte de penalizare. Sancțiunea este de maximum 725 de lei și patru puncte penalizare, însă cei prinși ar putea rămâne și fără permis de conducere.

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Ultimele știri