Antena Căutare

Neatza cu Răzvan și Dani. Tot ce trebuie să știi ca să-ți ferești copilul de rujeolă

România are cele mai multe cazuri noi de rujeolă din Uniunea Europeană. În 2019 au fost înregistrate peste 110 cazuri de rujeolă. Vaccinarea este cea mai bună protecție împotriva acestei boli.

Singura soluție pentru a ne proteja împotriva rujeolei este vaccinul, ne spune Prof. Dr. Alexandru Rfira șeful Laboratorului Institutului Național de Boli Infecțioase.

Epidmia de rujeolă durează de trei ani și jumătate ân țara noastră. A făcut 64 d victime, toate nevaccinate.

Vaccinul rujeolic se administrează în două doze, prima la vțrsta de un an, iar cea de-a doua la vțrsta de cinci ani pentru a avea o imunitate rezistentă pe tot parcursul vieții. Acoperirea vaccinală ân Romțnia se apropie undeva la 85% pentru prima doză, însă pentru doza a doua este o acoperire mai scăzută de 65% / 67%, ne informează Prof. Dr. Alexandru Rfira șeful Laboratorului Institutului Național de Boli Infecțioase.

Video viral! Sute de oi au blocat circulația! Au ieșit la plimbare în oraș, iar șoferii au fost nevoiți să le dea priori... Marea finală iUmor, în această seară: Șerban Copoț, dezvăluiri despre finala "iUmor 2019": O să avem rime pe l...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x