Antena Căutare

Vaccinul antigripal, pro și contra. Medicul care a deschis primul spital virtual pentru copii din România are toate informațiile

S-a deschis primul „spital” pentru copii pe Facebook. Doctorul Mihai Craiu, medic primar pediatrie, administrează pagina „Spitalul Virtual pentru Copii”, unde toți părinții sunt invitați să pună întrebări legate de problemele de sănătate ale celor mici. 

S-a deschis primul „spital” pentru copii pe Facebook. Doctorul Mihai Craiu, medic primar pediatrie, administrează pagina „Spitalul Virtual pentru Copii”, unde toți părinții sunt invitați să pună întrebări legate de problemele de sănătate ale celor mici.

Cum i-a venit specialistului în pediatrie ideea unui spital virtual?

„În România, 74% dintre oameni, când au o problemă de sănătate, când au o analiză anormală sau când caută un medic, se duc întâi online și abia apoi apelează la medicul de familie. N-aș judeca asta ca fiind un lucru bun sau rău, este o realitate la care trebuie să ne adaptăm.

Cele mai multe întrebări pe care le primesc pe pagina „Spitalul Virtual pentru Copii” sunt legate de afecțiunile de sezon: bolile acute febrile și răcelile de diverse intensități”, a explicat conf. dr. Mihai CraiuMihai Craiu, medic primar pediatrie.

SEZONUL GRIPAL

Ca în fiecare an, răcirea vremii anunță și instalarea sezonului gripal. Nu frigul este, însă, cauza îmbolnăvirilor, ci faptul că, în anotimpul rece, petrecem mai mult timp în mediul interior, unde suntem expuși la germenii din jur. Totodată, virusurile se răspândesc mai ușor în aerul uscat din încăperile încălzite.

SIMPTOME GRIPĂ

Simptomele gripei sunt: febră mare, ce debutează brusc, tuse, nas care curge, dureri musculare, greață, vomă, diaree.

Copiii, vârstnicii și gravidele sunt considerate de Organizația Mondială a Sănătății persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire, alături de personalul medical, bolnavii cronici și persoanele instituționalizate.

VACCINAREA - PRO ȘI CONTRA

De mai multe decenii, principala măsură ce se poate lua pentru a preveni îmbolnăvirea este vaccinarea cu vaccin antigripal, ce se poate face începând cu vârsta de șase luni.

Anul acesta, campania de vaccinare gratuită începe în a doua jumătate a lunii octombrie. Ministerul Sănătații a anunțat că a achiziționat 1,5 milioane de doze de vaccin, cu 200.000 mai multe decât anul trecut.

Imunizarea este gratuită pentru persoanele cu risc major de îmbolnăvire, însă și cei care nu se află în această categorie trebuie să se vaccineze, spun specialiștii.

200 de persoane au murit anul trecut din cauza virusului gripal, unele dintre acestea fiind persoane tinere, fără afecțiuni precedente.

În platoul „Neatza cu Răzvan și Dani”, medicul Mihai Craiu a vorbit despre importanța vaccinării copiilor. Mai multe informații, în materialul video de mai sus.

Ghidul începătorului la sala de fitness. Ce trebuie să știm înainte de începe antrenamentele... Wow! Rodica Bojian n-are nevoie de niciun ajutor, când vine vorba de pus murături: „Fac totul singură”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x