Antena Căutare

Paste de casă „foarte faine”, pregătite de Chef Nicolai Tand, cu doar câteva ingrediente

În ediția din 9 noiembrie 2021 de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, Chef Nicolai Tand a gătit o porție de paste italienești de casă, fără ouă, cu ingrediente puține, dar de calitate. Printre ele, și uleiul Costa d’oro, cu care le-a „legat” la final. Iată rețeta făcută cu multă pricepere de bucătarul maramureșean.

Paste de casă „foarte faine”, pregătite de Chef Nicolai Tand, cu doar câteva ingrediente Galerie
Paste de casă „foarte faine”, pregătite de Chef Nicolai Tand, cu doar câteva ingrediente | Antena 1

Chef Nicolai Tand are pasiunea pentru gătit în sânge și Maramureșul în suflet. Pentru el, e important să folosească de fiecare dată în bucătărie ingredientele cele mai bune, cum ar fi uleiul de măsline extravirgin de la Costa d’oro, astfel încât preparatul să fie pe măsura așteptării lui și a celor din jur.

„E vorba despre autenticitate. Cei de la Costa d’oro ne fac să avem o viață mai autentică”, a spus Chef Nicolai Tand.

„Să ne apropiem de Mediterană”, a completat Dani.

„Exact!”.

Pentru această rețetă, uleiul trebuie aromatizat. Fie într-o tigaie, la foc încet, fie într-o pungă pentru gătit, la cuptor.

Chef Nicolai Tand: „O să iau o pungă în care pun ulei, o să pun niște usturoi sfărâmat, o să pun niște ardei iute și bag la cuptor la vreo 50-60 de grade, doar cât să se încălzească și să se aromatizeze cât mai bine”.

Pastele de casă à la Chef Nicolai Tand nu conțin deloc ouă. Ele au fost preparate din griș, concentrat de roșii, puțină sare, ulei Costa d’oro și apă fierbinte, iar apoi frământate. Aluatul acesta a fost apoi întins cu sucitorul și tăiat cât să ia forma unor paste.

Odată fierte, pastele de casă sunt legate cu uleiul Costa d’oro aromatizat, iar pe deasupra lor răzuiți parmezan. Din belșug. Niciodată nu-i prea mult parmezan…

Bucuria cea mai mare pentru orice bucătar chef e atunci când farfuriile se întorc goale de la mesele unde stau clienții, lucru care s-a întâmplat și în platoul Neatza cu Răzvan și Dani. Farfuria cu paste italienești gătite de Chef Nicolai Tand s-a golit cu rapiditate și toată lumea a plecat fericită acasă.

Ce spune cifra destinului despre relația ta de cuplu. Numerologul Corina Stratulat ne dezvăluie totul... Rețeta lui Chef Nicolai Tand: zucchini cu carne de pui...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x