Antena Căutare

„Am găsit-o în mormanul de trupuri din fața spitalului”. Povestea miraculoasă a unei supraviețuitoare a cutremurului din 1977, din blocul Scala

Povestea miraculoasă a Ioanei Ionescu, unul dintre supravieţuitorii cutremurului din 1977, scoşi de sub dărâmăturile blocului Scala, a fost prezentată, luni, la „Neatza cu Răzvan și Dani”.

Povestea miraculoasă a Ioanei Ionescu, unul dintre supravieţuitorii cutremurului din 1977, scoşi de sub dărâmăturile blocului Scala, a fost prezentată, luni, la „Neatza cu Răzvan și Dani”.

Ea o vizitează în fiecare an pe Monica Pop, medicul care a salvat-o la cutremurul de pe 4 martie 1977.

„Este emoționant. Ne întâlnim în fiecare an de atunci. Eu am fost cea mai tânără din echipa respectivă și îmi pare foarte rău că acei chirurgic nu mai sunt în viață. Doamna e lângă noi, deși nu ar fi crezut nimeni, pentru că atunci când a fost adusă avea 6 tensiunea, niște leziuni intraabdominale sângerânde grave, dar a vrut cel de sus ca ea să fie descoperită acolo de militari, ca noi să o găsim în mormanul de trupuri așezat în fața Spitalului de Urgență Floreasca, și ca să putem opera”, a spus Monica Pop.

„În timpul intervenției chirurgicale a venit cineva cu o portavoce și a spus să eliberăm spitalul imediat, pentru că va cădea. Niciunul dintre chirurgic nu a încercat. Nici vorbă nu a fost să plece vreunul. Nu a plecat nimeni până la sfârșitul intervenmției chirurgicale, iar acum această doamnă este acum aici cu noi”, a mai spus Monica Pop.

Ioana Ionescu este unul dintre cei șase supraviețuitori scoși de sub dărâmăturile blocului Scala și spune că este recunoscătoare pentru cea de-a doua șansă la viață pe care a primit-o.

„Nu ai cum să nu faci din această dată – 4 martie, o sărbătoare a vieții, pentru că destinul mi-a dat încă o șansă să trăiesc. De abia de atunci am început să prețuiesc foarte mult viața. Când primești a doua șansă este ceva extraordinar. Nici nu ai cum să nu fii recunoscător”, a spus Ioana Ionescu.

După ce Ioana Ionescu a fost salvată, Spitalul Floreasca a fost evacuate la Spitalul Militari, pentru că era în pericol de a se prăbuși. „Doamna a stat acolo internată două luni și încă ceva”, a povestit Monica Pop.

Gestul Ioanei Ionescu după ce a fost salvată în urma cutremurului din 1977

Potrivit medicului, Ioana Ionescu a refuzat locuința ce i s-a oferit după cutremurul din 1977, pentru a-l lăsa la dispoziția altor sinistrați, deoarece ea avea unde să stea.

„Cine ar mai fi făcut așa ceva vreodată, să nu primească un apartament la cheie? A stat două luni în spital. Întotdeauna a fost un om zâmbitor, deși a trecut prin momente foarte grele fizice și psihice – să stea șase ore acoperită de dărâmături și cu durerile respective și să se gândească la moarte”, a mai spus Retoric Monica Pop.

Ioana Iancu avea 25 de ani când a căzut de la etajul 11, cu blocul Scala, iar soldații au scos-o dintre dărâmături după 4 ore.

După cutremurul din 1977 au murit peste 1500 de oameni, iar alţi 11.000 au fost răniţi grav.

Urmăriți clipul de mai sus din emisiunea „Neatza cu Răzvan și Dani”.

O simplă răceală sau o alergie? Simptomele prin care le putem deosebi și cum ne putem trata... Încearcă să nu râzi cu lacrimi! Florin Piersic, despre cum au înțeles greșit chinezii o scenă celebră cu Mărgelatu: „Eu ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x