Antena Căutare

Atenție, creștini! Preotul Visarion Alexa explică ce trebuie să facem în Ziua Înălțării Domnului! E foarte important pentru totți credincioșii

Preotul Visarion Alexa explică la Neatza cu Răzvan și Dani ce s-a întâmplat de Înălțarea Domnului și de ce este această zi o marea sărbătoare creștină.

Preotul Visarion Alexa explică la Neatza cu Răzvan și Dani ce s-a întâmplat de Înălțarea Domnului și de ce este această zi o marea sărbătoare creștină.

Înălţarea Domnului (Ziua Eroilor) este sărbătorită în acest an la 6 iunie, la 40 de zile de la Învierea Domnului (Sfintele Paşti).

Din secolul al IV-lea Biserica sărbătoreşte Înălţarea într-o zi de joi, înainte de Cincizecime-Rusalii.

Despre cum S-a arătat Hristos ucenicilor şi femeilor mironosiţe după Înviere şi cum la 40 de zile de la acel moment a venit în mijlocul lor, pe când ei se aflau la Ierusalim, relatează Sfântul Evanghelist Luca. Evanghelia arată cum s-au înfricoşat ucenicii când l-au văzut, crezând că este o nălucă, iar Hristos înviat i-a liniştit, arătându-le semnele cuielor şi cerând să mănânce, apoi: "I-a dus afară până spre Betania şi, ridicându-Şi mâinile, i-a binecuvântat. Şi pe când îi binecuvânta, S-a despărţit de ei şi S-a înălţat la cer. Iar ei, închinându-se Lui, s-au întors în Ierusalim cu bucurie mare. Şi erau în toată vremea în templu, lăudând şi binecuvântând pe Dumnezeu". (Luca cap. 24; 50-53)

Dani Oțil către Răzvan Simion: Am înțeles că foarte curând la verighetă se vor introduce și astfel de nebunii... Ramona Olaru, dezvăluire din facultate: Am stat cu patru băieți în cameră. Stăteam sprijinită de ușă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x