Antena Căutare

Cât de credibile sunt testele pentru coronavirus? În Tanzania, o capră, un fruct pawpaw și o pasăre ar fi fost testate pozitiv cu COVID-19

Președintele Tanzaniei, John Magufuli, denunță acuratețea kiturilor de testare primite din import, pentru detectarea infecțiilor cu noul coronavirus și spune că la trimiterea unor mostre anonime, laboratorul de specialitate ar fi certificat cu teste pozitive secvențe genetice culese de la animale sau din regnul vegetal.

Cătălin Oprişan, redactorul şef de la a1.ro, a prezentat la rubrica "Smiley News", de la Neatza cu Răzvan și Dani, cum demonstrat Președintele Tanzaniei, John Magufuli, că kiturile de teste pentru coronavirus folosite în Tanzania dau rezultate eronate.

Este prima semnalare oficială de la nivelul unui stat a erorilor testărilor pentru coronavirus, după ce avertismente au sosit din Germania, Marea Britanie și SUA că testele nu au acuratețe, fiind neomologate și urmărind identificarea unui material genetic asociat cu coronavirus, dar care ar fi de fapt unul cu răspândire largă în rândul populației.

Smiley News: Poliția Română transmite mesajul "Stați în casă" pentru o comunitate de etnie romă

Președintele Tanzaniei, John Magufuli, care a fost partizan al menținerii deschise a economiei, contestă acuratețea kiturilor de testare pentru noul coronavirus și spune că mostre trimise aleatoriu au fost procesate de laborator și ar fi dat rezultate pozitive sau negative ca și când ar fi venit de la oameni, însă ele în realitate au fost prelevate dintr-o arie mai largă a regnurilor animal și vegetal.

„Am luat mostre de la capre, am luat mostre de la oi, am luat mostre de la pawpaw, am luat chiar și mostre de la uleiul de motor...”, a spus președintele Tanzaniei într-o intervenție publică.

Rezultatele ar fi venit ulterior atribuite persoanelor fictive menționate de cei din jurul lui Magufuli.

Smiley News: Vrei să faci gogoși? Atenție să nu pățești asta!

Pentru mai multe dealii, urmăriți video-ul de mai sus!

Smiley News: Poliția Română transmite mesajul "Stați în casă" pentru o comunitate de etnie romă... Ai nevoie de consiliere psihologică și socială? Sună acum la numărul gratuit 0800.070.030...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x