Antena Căutare

Prognoza meteo 11 decembrie 2020. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Codul galben instalat ieri va fi prezent și astăzi până la ora 18.00, în nordul Munteniei și al Olteniei, precum și în sud-vestul Moldovei, cu precădere în zona Subcarpaților și la altitudini mai mici de 1700 metri vor predomina ploile.

meteo
Prognoza meteo 11 decembrie 2020. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi | profimedia

Acestea vor fi importante cantitativ și se vor acumula peste 35 – 40 litri/ m2 și pe arii restrânse, 50 – 60 litri/ m2. În zona Carpaților Meridionali și de Curbură, în general la altitudini de peste 1700 metri, va ninge și se va depune strat consistent de zăpadă.

Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de peste 80 – 90 km/h și temporar va fi viscol ce va determina scăderea vizibilității. Ploile s-au extins în centrul, estul și sudul țării. În rest va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile estice, sud-estice, în centrul țării și pe crestele montane.

În Maramureș vom avea astăzi ploi și temperaturi în scădere față de zilele precedente. Maxima de astăzi va atinge 6 grade Celsius. În Crișana se anunță vreme închisă, cu cer noros, dar și ploi în jumătatea nordică a regiunii. Mercurul din termometre va indica o valoare maximă de 6 grade.

În Banat vom avea un cer acoperit pe tot parcursul zilei, dar șansele de ploaie vor fi reduse. Valorile termice vor urca astăzi până la 8 grade Celsius. Cer noros vom avea astăzi și în Oltenia.

Precipitații vom mai avea doar în nordul regiunii, în general sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1700 metri va ninge viscolit.Temperaturile de astăzi vor atinge la prânz o maximă de 10 grade Celsius.

Ploile vor pune stăpânire astăzi și pe centrul țării. Cantitățile de precipitații din Transilvania vor ajunge la 15 – 25 de litri/ m2, iar vântul va prezenta intensificări. Valorile termice vor urca astăzi până la 8 grade.

În Moldova sunt așteptate ploi însemnate cantitativ și vânt ce va atinge la rafală 40 – 50 km/ h. Temperaturile vor mai crește puțin astăzi, astfel că maxima va atinge 10 grade.

În Dobrogea vor predomina ploile, dar temperaturile vor fi ridicate. Se vor înregistra astăzi înte 11 – 12 grade Celsius. Ziua de vineri aduce în Muntenia ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și temperaturi ce vor urca până la 10 grade.

În capitală vom avea astăzi o zi ploioasă, cu vânt slab și o maximă de 8-9 grade. Chiar dacă vom avea ploi și în zilele ce vin, vestea bună este că temperaturile sunt în creștere. Sâmbătă vom avea o maximă de 9 grade, iar duminică se vor înregistra 11 grade Celsius.

Horoscopul zilei 11 decembrie 2020. Săgetătorii pot primi o sumă de bani... Idei de tarte sărate pentru masa de Crăciun...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x