Antena Căutare

Prognoza meteo 2 februarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Astăzi avem vreme neobișnuit de caldă, iar temperatura maximă neobișnuită se va înregistra joi, când vor fi 16 grade Celsius.

meteo
Prognoza meteo 2 februarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi | profimedia

În următoarele zile, după cum anunță Florinela Georgescu, director Meteorologie Aplicată în cadrul ANM, temperaturile vor fi mai ridicate decât ne așteptăm.

Prognoza meteo 2 februarie 2021 pe regiuni

Temperaturile de primăvară, de 16 grade Celsius, se vor înregistra în deosebi în partea de sud a teritoriului. Cu toate acestea, vremea va fi mai rece în Moldova, acolo unde până și astăzi sunt de așteptat temperaturi cu puțin peste 0 grade Celsius.

La nivelul întregii țări, astăzi se vor înregistra temperaturi caracteristice mai degrabă pentru sfârșitul iernii. Nu putem spune însă că am scăpat de iarnă, pentru că luna februarie este cea care în ultimii ani a adus și manifestări mai severe. Încă nu sunt semne că se va întâmpla așa ceva și anul acesta, dar februarie este încă o lună de iarnă.

Februarie este luna în care, statistic vorbind, am putea avea două episoade de viscol, și de asemenea, perioade cu temperaturi mult mai scăzute. În orice caz, această iarnă a fost mai caldă decât în mod normal.

La munte vremea este bună pentru vacanță în continuare, excepție făcând ninsorile din nordul Carpaților Orientali pe care le mai așteptăm în aceste zile. În restul zonelor montane se pare că vor lipsi ninsorile, dar sunt condiții să se păstreze stratul depus, mai ales în zona înaltă pentru că acolo este încă suficient de frig.

În zonele mai joase însă, unde a mai și plouat în ultimele zile, probabil că stratul a mai scăzut în grosime și nu are mari șanse să se refacă în zilele viitoare.

În weekend vremea va fi frumoasă și nu sunt de așteptat precipitații. Vremea va fi favorabilă și pentru sporturile de iarnă, cu atenționarea că există încă riscul de avalanșă, îndeosebi în Munții Făgăraș. Este de preferat să nu ne abatem de la traseele organizate.

La mare, vremea va fi mai caldă decât în weekend-ul trecut. Posibil ca sâmbătă maxima să atingă 12-13 grade Celsius.

Prognoza meteo 2 februarie 2021 în București

În Capitală, vremea va fi lipsită de precipitații, dar ceața, un fenomen ce este prezent în zonele joase, este posibil să aducă și burniță, în partea de sud a țării precum și în regiunile vestice, dar doar pentru câteva ore.

Astăzi în Capitală maxima va atinge 7 grade, iar în zilele mai calde care urmează temperatura în capitală va ajunge la 11-12 grade.

Vremea în marile orașe din România la ora 10.00 – 2 februarie 2021

Arad – 1 grade Celsius

Bacău - -3 grade Celsius

Baia Mare – 3 grade Celsius

Brașov – 3 grade Celsius

București – 7 grade Celsius

Cluj-Napoca – 1 grad Celsius

Constanța – 5 grade Celsius

Craiova – 2 grade Celsius

Galați - -2 grade Celsius

Iași - -2 grade Celsius

Oradea – 1 grad Celsius

Sibiu – 3 grade Celsius

Suceava - -6 grade Celsius

Timșoara – 1 grad Celsius

Horoscopul zilei 2 februarie 2021, prezentat de Bianca Nuțu la Neatza cu Răzvan și Dani. Informațiile momentului pentru ... Rețetă de ceapă confiată în aluat foietaj cu sos de parmezan, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x