Antena Căutare

Prognoza meteo 26 ianuarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Florinela Georgescu, director Meteorologie Aplicată în cadrul ANM, ne spune cum va fi vremea astăzi și în restul lunii ianuarie.

meteo
Prognoza meteo 26 ianuarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi | profimedia

Vremea s-a răcit în toată țara după ce am avut câteva zile cu soare și temperaturi de primăvară. Din nefercire, temperature joase revin, iar noi ne întoarcem la haine mai groase.

Deși frigul care vine nu este chiar ger, treptat vom simți procesul de răcire pentru că ne vom apropia de temperaturi mai normale pentru această perioadă în care ne aflăm.

Prognoza meteo 26 ianuarie 2021 pe regiuni

Astăzi, temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 și 4 grade pe întreg teritoriul țării, fiind mai ridicate pe partea de sud-este a teritoriului, în special în zona litoralului. La noapte vom avea parte de minime scăzute care tind să fie pe arii din ce în ce mai extinse, sub 0 grade.

Mâine, maximele vor fi de la -2 grade, în nordul țării și prin depresiuni, până spre 2-3 grade pe partea de sud a țării. Ce este cel mai important este schimbarea formei precipitațiilor. Înspre seară vom avea din ce în ce mai multe ninsori în regiunile sudice și sud-estice ale țării și trebuie să urmărim cu atenție ce se va întâmpla în special în Dobrogea, unde se vor înregistra și intensificări ale vântului.

Deci ninsoare va căpăta și aspect de viscol. Același lucru este valabil și pentru partea de est a Munteniei și poate și în sudul Munteniei, în Giurgiu, în județul Brăila. Acestea sunt regiunile unde vremea va fi mai severă și va continua și pe parcursul zilei de mâine, cu tendință de restrângere înspre Dobrogea și spre sudul Moldovei.

Prognoza meteo 26 ianuarie 2021 în București

Este posibil să ningă și în Capitală, iar până mâine se va depune și un strat de zăpadă, dar nu unul consistent, depinzând când anume precipitațiile vor deveni preponderant sub formă de ninsoare.

În condițiile în care ne vom confrunta și cu un vânt mai puternic, atunci stratul de zăpadă nu va fi distribuit uniform. Cu toate acestea, meteorologii așteaptă un strat de zăpadă de 10 centrimetrii, pe partea de est și sud-est a Munteniei. În Dobrogea, cu siguranță atenția se va îndrepta cu precădere intensificărilor vântului care va da aspect de viscol.

Această vreme cu aspect de iarnă va dura până joi. S-ar putea ca dimineața zilei de joi, cu temperature care să coboare spre limita gerului, mai ales în zonele depresionare. Spre sfârșitul săptămânii se va simți o încălzire, dar e puțin probabil să ajungem la temperaturile de weekendul trecut.

Chiar dacă vremea nu va fi neapărat foarte frumoasă ca aspect, este totuși posibil să avem și intervale cu cer senin. Iubitorii sporturilor de iarnă vor putea profita și weekendul viitor de vreme. În următoarele 10 zile, vremea va avea aspect de vreme schimbătoare.

Horoscop 26 ianuarie 2021. Berbecii vor să facă o schimbare, află ce se întâmplă cu Fecioarele... Prăjiturile cu ciocolată sunt alegerea perfectă pentru porția de desert de la orice ocazie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 16 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Dragomiroiu
Hello Chef sezonul 7, 16 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Dragomiroiu Sambata, 16.03.2024, 15:30
Ultimele știri
x