Prognoza Meteo, 29 iulie 2020. Cod galben de caniculă. Iată zonele vizate din țară

Prognoza Meteo, 29 iulie 2020. Frumoasa vecină de la Neatza cu Răzvan şi Dani, Ramona Olaru, prezintă cum va fi vremea. Cod galben de caniculă în jumătate din țară.

22 de județe din sudul, sud-estul și estul țării vor fi sub cod galben de caniculă și disconfort termic. Mai exact, în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei și local în Moldova temperaturile maxime vor depăși frecvent 35 de grade, iar pe arii restrânse miercuri și local joi, se vor situa peste 37-38 de grade.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 14 și 25 de grade Celsius, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre 10-12 grade Celsius.

În unele zone, în special la munte și în nord-vestul țării, vor fi înnorări temporar acentuate, iar pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată, însoțite de descărcări electrice, intensificări trecătoare ale vântului și, posibil grindină.

Capitala se află și ea sub incidența codului galben de caniculă și disconfort termic. În consecință, vremea va fi deosebit de caldă, în special după orele prânzului, atunci când temperatura maximă va ajunge la valori de 36-37 de grade Celsius. Indicele de confort termic temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, existând posibilitatea apariției unor nori răzleți spre seară.

Vântul va sufla slab până la moderat, iar temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, în noaptea dinspre miercuri spre joi (noapte tropicală).

Pentru mai multe detalii, urmăriți materialul video de mai sus!

Machiaje de Halloween. Cum să te deghizezi la tine acasă
Halloweenul a prins din ce în ce mai multă popularitate la noi în țară. Deși este o...
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021. Berbecii trebuie să fie sinceri cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021 îi sfătuiește pe nativii din zodiac să nu se...
Ultimele știri