Prognoza Meteo, 7 iulie 2020. Vreme instabilă în toate regiunile țării. Care vor fi maximele termice

Prognoza Meteo, 7 iulie 2020. Frumoasa vecină de la Neatza cu Răzvan şi Dani, Ramona Olaru, prezintă cum va fi vremea. Vreme instabilă în toate regiunile țării.

Marți, 7 iulie, vremea va fi instabilă, cu ploi, tunete, fulgere, vijelii, grindină și cantități de apă de 50 l/mp. Rafalele de vânt vor depăși viteze de 80 km/h.

În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și nordul Moldovei se anunță o zi răcoroasă. Disconfortul termic se va menține ridicat în regiunile sud-estice.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 grade Celsius în nord-vest și 33 de grade Celsius în sud-est.

Alertă ANM: Luna lui Cuptor atinge temperaturi de foc! "Trăim în prezent unul dintre cei mai călduroşi ani"

La mare, vremea va deveni instabilă, dar va fi în continuare deosebit de caldă, cu disconfort termic accentuat. Indicele temperatură-umezeală va atinge, pe alocuri, pragul critic de 80 de unități. După-amiaza și în prima parte a nopții, trecător, vor fi averse, descărcări electrice, vijelii și posibil grindină.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări după-amiaza și noaptea (cu viteze ce vor depăși la rafală 55 – 60 km/h, trecător 70 – 80 km/h).

Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 25 și 27 de grade Celsius.

La munte se vor semnala intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 60-80 km/h, averse, frecvente descărcãri electrice, grindină şi vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 50 l/mp.

Alertă, ei sunt topiți de caniculă! Care este cel mai cald oraș din România la momentul actual. Un copac poate ajunge doar la cinci oameni​

În București, disconfortul termic se va accentua. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi posibil vijelii şi grindină. Temperatura maximă va fi de 31 de grade Celsius.

Pentru mai multe detalii, urmăriți materialul de mai sus!

Ultimele știri