Antena Căutare

Prognoza meteo 8 decembrie 2020. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Florinela Georgescu, director Meteorologie Aplicată în cadrul ANM, ne informează că nu avem zăpadă doar în București, ci în aproape toată țară.

meteo
Prognoza meteo 8 decembrie 2020. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi | profimedia

A nins azi-noapte în regiunile sudice și estice, s-a depus strat de zăpadă și va continua să mai ningă în partea de sud a țării și la munte.

Precipitațiile sub formă de ninsoare vor fi cu preponderență în Oltenia, iar în Moldova vom avea azi ninsori slabe.

În Muntenia, inclusiv în București, precipitațiile vor fi atât sub formă de ninsoare, dar și de lapoviță și ploaie, iar aceste fenomene meteo vor duce la topirea zăpezii așternute aseară. Astăzi, pentru Dobrogea meteorologii anunță mai mult ploaie. Acestea sunt regiunile cele mai afectate de acest episod de vreme rece și cu precipitații abundente.

Există deja în vigoare avertizări de polei din cauza acestor precipitații mixte. Avertizările sunt în vigoare pentru mai multe județe din partea de sud și de est a țării.

În general, la nivelul întregii țări, este o informare meteorologică legată de toate aceste fenomene. În zilele următoare nu se vorbește încă o vreme geroasă, precipitațiile fiind amestecate. Pentru următoarele zile, tendința va fi în general de o ușoară încălzire, iar la noapte vor fi temperaturi în general negative, dar nu extrem de scăzute.

Doar în Transilvania și în depresiunile din Moldova temperaturile se vor menține negative atât noaptea, cât și ziua.

După o mică pauză în precipitații în a doua parte a zilei de azi și a nopții care vine, de mâine precipitațiile vor reîncepe, venind dinspre Banat, Oltenia urmând ca de mâine noaptea să fie precipitații în toată țara. Însă, pe fondul acelei încălziri anunțate de meteorologi, este de așteptat ca ninsoarea să se rezume la zonele montane și probabil Moldova.

Având în vedere că luna decembrie a început cu multe precipitații, este posibil să continue în această notă și de câte ori va fi vorba de un episod de răcire, categoric precipitațiile la munte vor fi sub formă de ninsoare. Așadar, există speranțe ca măcar pentru zona de munte sărbătorile să aducă un strat de zăpadă mai consistent.

Despre zonele joase, în schimb, atâta timp cât vorbim despre precipitații mixte, șansele de a avea zăpadă de Crăciun sunt mai reduse.

Horoscopul zilei 8 decembrie 2020. Leii vor câștiga sume importante de bani... Rețetă de paste în sos de roșii cu spanac și brânză de capră, gătită de Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x