Pui cu paste, risotto cu piept de rață și banane caramelizate, preparate de Nicolai Tand și Cătălin Rizea Neatza de Weekend

Chef Nicolai Tand și Cătălin Rizea au pregătit la Neatza de Weekend mai multe preparate super delicioase: Pui cu paste, risotto cu piept de rață și banane caramelizate.

Colaj de poze cu rețetele lui Nicolai Tand și Cătălin Rizea la Neatza de Weekend

Neatza de Weekend

La Neatza de Weekend se petrece bine atât în platou cât și în bucătărie, unde Chef Nicolai Tand și Cătălin Rizea au pregătit preparate super delicioase și spectaculoase și anume: Pui cu paste, risotto cu piept de rață și banane caramelizate.

Chef Nicolai Tand a preparat nu una, ci două rețete de fel principal, foarte gustoase și consistente, iar Cătălin Rizea i-a delectat pe matinali cu un desert simplu, dar extrem de delicios și spectaculos.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al celor trei rețete de la Neatza de weekend, poate vă inspiră și pe voi pentru un meniu savuros.

Rețetă de pui cu paste - Ingrediente

  • 500 gr pulpe de pui
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 ceapă
  • 150 gr bacon afumat
  • 400 gr sos de roșii
  • sare și piper
  • 2 foi de dafin
  • 1 linguriță de zahăr
  • oregano și busuioc
  • 200 gr paste
  • 100 gr parmezan
  • frunze de busuioc proaspăt
  • 50 ml ulei

Rețetă de pui cu paste - Mod de preparare

Pulpele de pui se porționează în două. Pulpele superioare se pun la fiert în apă cu sare, pentru a face și o supă necesară rețetei de risotto.

Pulpele inferioare se rumenesc bine în ulei. Se adaugă usturoiul curățat și tocat, ceapa curățată și tocată, foile de dafin și se amestecă bine. Când ceapa este translucidă se adaugă sosul de roșii și apă cât să fie bine acoperite ingredientele. Se lasă la fiert pentru 10-12 minute, se adaugă oregano și busuioc, dar și pulpele inferioare din supă. Apoi se adaugă pastele și se lasă până se hidratează și absorb din sos. la final se adaugă parmezan răzuit.

Citește și: Rețeta celui mai gustos sos de roșii pentru paste sau pizza

Rețetă de risotto cu piept de rață - Ingrediente

  • 200 gr orez
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 cățel de usturoi
  • 50 gr unt
  • 50 gr parmezan
  • supă de pui
  • 1 linguriță zahăr brun
  • 20 ml apă de flori de portocal
  • 30 ml suc de rodie
  • sare și piper
  • 1 piept de rață
  • puțin unt
  • sare și piper

Rețetă de risotto cu piept de rață - Mod de preparare

Se începe cu pregătirea pieptului de rață care se crestează pe partea cu piele și se așază cu această parte într-o tigaie rece, fără grăsime. Se rumenește pentru 2-3 minute, apoi se întoarce pe partea cealaltă și se mai rumenește pentru 1-2 minute. Se scoate și se păstrează la cald. în locul lui se adaugă ceapa și usturoiul, tocate și un cub mic de unt. Se amestecă bine până se pătrund ușor, se adaugă zahărul, apoi apa de portocal și sucul de rodie.

Pieptul de rață se feliază și se adaugă în acest sos. Se mai lasă pe foc 2-3 minute pentru a se întrepătrunde gusturile.

Între timp se fierbe și orezul în supă de pui. la rețetele de risotto nu se respectă proporția de 3:1 apă/orez, după cum ne povestește chef nicolai. Supa de pui se adaugă treptat peste orez, pentru a-i conferi cremozitatea optimă. la final, se adaugă puțin unt și parmezan răzuit. în timpul servirii se adaugă și frunze de busuioc, proaspete.

Citește și: Trei rețete de risotto preparate de Nicolai Tand de la Neatza cu Răzvan şi Dani

Rețetă de banane caramelizate - Ingrediente

  • 2 banane
  • 150 gr zahăr brun
  • 30 gr unt
  • 25 ml coniac
  • 30 gr stafide
  • 50 gr nuci pecan
  • înghețată pentru servit

Rețetă de banane caramelizate - Mod de preparare

Se pune zahărul într-o tigaie la caramelizat și se amestecă continuu până se diluează. Se adaugă untul, apoi bananele curățate și feliate grosier. se rumenesc frumos feliile de banane pe o parte și pe cealaltă, apoi se flambează cu comniac. După ce se stinge flacăra, se adaugă stafide și nuci pecan și se mai lasă și acestea 1-2 minute în sos.

Delicioasele banane caramelizate se servesc cu o cupă din înghețata preferată.

Pentru a nu pierde detalii interesante despre cum se prepară cele trei rețete: Pui cu paste, risotto cu piept de rață și banane caramelizate, dar și pentru a beneficia de sfaturi importante de la Chef Nicolai Tand, accesați materialul video de mai sus.

Ultimele știri