Foarte interesantă rețeta lui Chef Nicolai Tand de pui la rotisor și tartă de cartofi cu pui, este de fapt o idee de a refolosi friptura rămasă pentru a doua zi.
Astfel, după ce ne săturăm savurând din deliciosul pui rotisat, dezosăm restul de carne, o tocăm mărunt, mai adăugăm câteva legume și pregătim un piure clasic de cartofi pe care îl așezăm deasupra bucăților de carne și dăm totul la cuptor.
Ingrediente pentru rețetă de pui la rotisor și tartă de cartofi cu pui:
- Pentru friptura de pui:
- 1 pui mare
- sare și piper
- cimbru
- rozmarin
- pătrunjel verde
- ulei și unt
- 1 fir de praz
- 1 morcov
- câteva ciuperci
- ceapă
- 1 căpățână de usturoi
- Pentru tartă cu cartofi și pui:
- 500 gr cartofi
- sare
- unt
- carnea de la pui
- puțin usturoi
- pesmet
- Pentru servit:
- salată verde
- castraveciori murați
- păstârnac
Mod de preparare rețetă de pui la rotisor și tartă de cartofi cu pui
Puiul rotisat, dacă este condimentat și preparat cum trebuie, va avea carne fragedă și crustă crocantă și frumos colorată, exact așa cum vedem puii la rotisoarele din comerț. Iar nicolai Tand are câteva sfaturi importante pentru reușita rețetei.
Citește și: Rețetă de friptură din mușchi de vită cu sos de piper verde
Preparare pui rotisat.
Puiul se masează cu puțin unt și peste piele, dar și în interior, apoi se condimentează cu sare, piper și boia de ardei. În interiorul puiului se pune o căpățână de usturoi, necurățată, doar tăiat puțin de la bază, așa încât grăunții de usturoi să respire. Se mai adaugă piuțin cimbru, puțin rozmarin. 2-3 cuburi de unt și mult pătrunjel verde.
Într-o tavă de cuptor se pun bucăți de praz, bucăți de morcov, ciuperci, ceapă și se formează un pat pe care se așază puiul umplut. Se mai pune puțină apă, ulei și unt și se dă tava la cuptor pentru o oră și 30 de minute, la 175-180 de grade.
Între timp, se prepară un piure clasic de cartofi, iar pesmetul se trage la tigaie în puțin unt, pentru a fi crocant.
Citește și: Rețetă de friptură de pui cu sos din legume de toamnă
Preparare tartă de cartofi cu pui.
Într-o tavă, sau un vas de yena se pune din sosul cu legumele de la cuptor, apoi se presară carnea de pui dezosată și tocată în bucăți mai mici.
Se mai adaugă 1-2 căței de usturoi tocați, iar deasupra se întinde piureul de cartofi și se presară peste el, pesmetul crocant.
Se dă tava cu tarta de cartofi și pui din nou la cuptor pentru 20-30 de minute.
Din restul legumelor și sosul de la cuptor, trecute prin blender se face un topping cu care se glazurează tarta.
Pentru servit, se prepară o salată din două tipuri de salată verde, cu felii de castraveți murați și chipsuri preparate din păstârnac.
Pentru mai multe detalii și sfaturi de la Nicolai Tand în ceea ce privește reușita rețetei de pui la rotisor și tartă de cartofi cu pui, accesați materialul video de mai sus!
Idei de preparate tradiționale pentru 1 Decembrie, Ziua Națională a României... Horoscopul zilei, 25 noiembrie 2020. Racii au parte de câteva neînțelegeri...