Antena Căutare

Răzvan Simion și Dani Oțil, moment de reculegere la mormântul... șosetei necunoscute! Video

Răzvan Simion și Dani Oțil au început dimineața, joi, cu un moment de reculegere la mormântul... șosetei necunoscute.

Răzvan Simion și Dani Oțil au început dimineața, joi, cu un moment de reculegere la mormântul... șosetei necunoscute.

„Astăzi este Ziua Europei, 9 mai. Pentru noi toți ceilalți, mai profani, din redacția de la Neatza, astăzi este ziua șosetelor pierdute. Să păstrăm un moment de reculegere, doamnelor, domnilor, pentru șosetele pierdute... Aici, la mormântul șosetei necunoscute...”, a spus Răzvan Simion, ridicându-se solemn de pe băncuța tradițională alături de Dani Oțil.

„Și totodată este ziua șosetelor orfane, pentru că nu se pierd amândouă. Dacă s-ar pierde amândouă n-ai ști că s-au pierdut, dar una...”, a completat Dani Oțil.

Matinalul a ținut să precizeze că astăzi, 9 mai, este și ziua lui Lucian Blaga. Răzvan Simion a intuit că această precizare i se trage colegului său de la... sacou.

„Sacoul mă face mai deștept în cap”, a fost de acord, ironic, Dani Oțil.

Consiliul Europei a fost fondat la 5 mai 1949, și astfel, în anul 1964 a ales această dată pentru a celebra propria înființare. Cu toate acestea, liderii comunităților europene au decis să stabilească Ziua Europei la 9 mai 1950, în comemorarea Declarației Schuman.

Prin această declarație, Robert Schuman a propus unirea industriilor de oțel și cărbuni a Franței,Germaniei de Vest și a altor state, ducând la crearea Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului. Acest eveniment este considerat un moment fundamental în istoria Europei.

Parlamentul European a recunoscut oficial ziua de 9 mai ca sărbătoare oficială în octombrie 2008

Urmăriți clipul de mai sus din cel mai iubit matinal, „Neatza cu Răzvan și Dani”.

Foști jucători, amintiri din ziua în care Steaua București a câștigat Cupa Campionilor Europeni. „Le-am stricat petrecer... „Lipește spatele, fundulețul sus!”. Exerciții pentru coapse și fesieri, cu mingea de fitball, la Neatza! Ramona a suferi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x