Antena Căutare

Rețetă de înghețată Semifreddo cu sos de caramel sărat, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Pentru că este vară și este foarte cald afară, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani a preparat o delicioasă rețetă de înghețată Semifreddo cu sos de caramel sărat, spre deliciul îndrăgiților matinali.

Înghețata Semifreddo cu sos de caramel sărat, se ține la congelator 3-4 ore Galerie
Înghețată Semifreddo cu sos de caramel sărat, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani | Rețeta lui Vlăduț

Chiar dacă ne este vineri, ziua când Vlăduț prepară de obicei desert, pentru că se anunță o zi caniculară, îndrăgitul bucătar de la neatza cu Răzvan și Dani i-a surprins pe matinali cu o delicioasă rețetă de înghețată Semifreddo cu sos de caramel sărat.

Rețeta nu este greu de preparat, dar pofta va fi mare, pentru că înghețata are nevoie de un timp mai îndelungat pentru a sta la congelator. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi celor dragi o astfel de înghețată delicloasă și spectaculoasă.

Rețetă de înghețată Semifreddo cu sos de caramel sărat - Ingrediente

  • Pentru înghețată:
  • 500 gr fructul pasiunii
  • 500 gr bezele
  • 500 ml frișcă lichidă
  • Pentru sosul caramel sărat:
  • 400 ml lapte de cocos
  • 250 gr zahăr brun sau zahăr de cocos
  • 100 gr unt
  • 1 linguriță de sare de Himalaya

Rețetă de înghețată Semifreddo cu sos de caramel sărat - Mod de preparare

Înghețata Semifreddo se prepară dintr-o bezea italiană cu frișcă bătută și se adaugă diverse toppinguri de fructe, sau fructe întregi, după preferințe. Vlăduț a optat pentru fructul pasiunii și a adăugat bezele sfărâmate, pentru un efect crocant, dar și pentru a reduce din timpul de preparare al înghețatei.

Cum se prepară înghețata Semifreddo în bucătăria lui Vlăduț

Mai întâi se pregătesc ingredientele, trei la număr, nu mai multe. Se bate frișca până devine fermă, cu ajutorul mixerului. Fructul pasiunii se curăță, iar pulpa se taie în bucăți mici. Bezelele se sfărâmă, dar se mai lasă și bucăți mari pentru acel efect crocant, tare plăcut la degustare.

Citește și: Înghețată de iaurt cu fructe de pădure. Rețetă de înghețată dulce-acrișoară, perfectă pentru o zi caniculară

Când toate aceste ingrediente sunt gata, se amestecă bine, iar compoziția rezultată se pune într-o caserolă și se dă la congelator pentru 3-4 ore. Între timp, se prepară deliciosul sos caramel sărat.

Cum se prepară sosul de caramel sărat

Într-un vas cu pereți dubli, în special baza dublă, se pune untul la topit, la foc mic. Când untul este topit, se adaugă zahărul și se amestecă intens până se topește și capătă culoarea chihlimbarului. Trebuie atenție deosebită când amestecați zahărul pentru caramelizare să nu vă accidentați de la vaporii acestuia. Protejați-vă mâna cu o mănușă de bucătărie.

Când zahărul este caramelizat se adaugă laptele de cocos și din nou se amestecă. Se lasă sosul caramel să fiarbă la foc încet până mai scade și devine mai consistent. Spre final de fierbere se adaugă sarea și se amestecă până aceasta se topește.

Când înghețata Semifreddo este gata se scoate de la congelator, se desface din caserolă cu lama unui cuțit și se răstoarnă pe un platou. Se glazurează cu sosul caramel sărat, răcit între timp. Se servește cu poftă alături de cei dragi.

În speranța că v-am stârnit pofta de înghețată, vă dorim spor la preparat delicioasa rețetă de înghețată Semifreddo cu sos de caramel sărat și poftă bună la savurat!

Iar dacă vreți să vă mai aventurați prin bucătărie, mai puteți încerca și o rețeta de înghețată de banane și căpșuni, foarte simplă și de sezon.

Super Neatza dă startul verii! Kitul care face vara cool, lansat pe A1shop.ro... Prognoza Meteo, 2 iulie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x