Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Rețetă de tort cu pișcoturi și cremă de frișcă cu portocale, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi Dani

Pentru că este sfârșit de săptămână, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit un spectaculos tort cu pișcoturi și cremă de frișcă cu portocale, pe care l-a denumit "O felie de bucurie".

Tort cu pișcoturi și cremă de frișcă cu portocale, preparat de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi Dani

Așa cum ne-a obișnuit, la sfârșit de săptămână, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, pregătește câte o rețetă de desert numai bună pentru inspirația răsfățului de weekend, iar de data aceasta a pregătit o nebunie de tort cu pișcoturi și cremă de frișcă cu portocale, un tablou spectaculos, așa cum l-au apreciat matinalii.

Este un tort fără coacere, un tort rapid pe bază de pișcoturi specilae de șampanie, frișcă și multe portocale, dar și ciocolată și zmeură.

Ingrediente pentru rețetă de tort cu pișcoturi și cremă de frișcă cu portocale

  • 1 pachet de pișcoturi clasice, de șampanie
  • 1 kg frișcă naturală, lichidă, ușor îndulcită
  • miezul de la 3-4 portocale
  • coajă confiată de portocale
  • 8-10 gr gelatină
  • 200 gr ciocolată amăruie
  • Pentru decor:

  • mini choux-uri cu frișcă și ciocolată
  • felii de portocale deshidratate
  • zmeură

Mod de preparare pentru rețetă de tort cu pișcoturi și cremă de frișcă cu portocale

Se începe prin a curăța portocalele de coajă și a separa feliile de pelicula albă, care este ușor amară. Apoi se taie feliile de portocale în bucăți mai mici.

Dăm deoparte 200 ml din frișca lichidă, iar restul de frișcă o mixăm până capătă fermitate.

Hidratăm gelatina, o lichefiem și o adăugăm în frișca bătută, amestecând bine pentru omogenizare. Adăugăm apoi și bucățile de portocale, dar și câteva bucăți de coji de portocale confiate.

Citește și: Cum se confiază corect coaja de portocală. Sfaturi utile de la Vlădutz, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani

Oprim o parte din frișca bătută, până să adăugăm gelatina în ea, pentru a umple câteva choux-uri cu ea, pe care le vom folosi la decorarea tortului.

Asamblăm tortul cu pișcoturi și cremă de frișcă cu portocale

Așezăm pișcoturile la baza formei de tort, dar și lateral, îmbrăcând pereții formei cu ele. Nu este nevoie să însiropăm pișcoturile ca la cele clasice, acestea se vor hidrata de la cremă.

Întindem crema de frișcă îi înteriorul formei de tort, o nivelăm frumos și o dăm la rece pentru aproximativ două ore.

Între timp, deshidratăm și câteva felii de portocale la cuptor, la 110 grade, pentru decor.

Citește și: Rețetă de tort ecler cu cremă de vanilie și caramel, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Topim și ciocolata în frișca lichidă oprită, pe care o încălzim pe foc, doar până aproape de punctul de fierbere. Cu această ciocolată glazurăm choux-urile, dar și tortul la final.

După intervalul de 2 ore, scoatem tortul de la rece,îndepărtăm pereții laterali ai formei de copt și începem să decorăm tortul. Așezăm deasupra choux-urile cu frișcă și ciocolată, feliile de portocale deshidratate și zmeura și glazurăm tortul cu restul de ciocolată. Îl dăm din nou la rece până se întărește ciocolata, apoi îl putem portiona și servi cu poftă, alături de cei dragi.

Pentru a nu pierde detalii importante despre modul de preparare al rețetei de tort cu pișcoturi și cremă de frișcă cu portocale, dar și sfaturi și ponturi de la Vlăduț, accesați și materialul video de mai sus!