Antena Căutare

Rețeta Millefeuille, preparată de chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Printre delicatese alese pregătite pentru masa de Crăciun, în platoul de la Neatza cu Răzvan și Dani, Nicolai tand a pregătit și un delicios Millefeuille

Cremșnit Galerie
Millefeuille, preparat de chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Millefeuille sau Mille-feuille este un desert din bucătăria franțuzească, ce se traduc prin „o mie de foi”, pentru că se prepară din straturi succesive de aluat foietaj umplute cu o cremă aromată.

Acest desert mai este cunoscut și sub denumirea de cremșnit, cremeschnit, sau cremes.

Este un desert simplu și rapid, mai ales dacă folosim aluat foietaj din comerț, dar neapărat unul de calitate preparat cu unt gras.

Ingrediente pentru Rețeta Millefeuille:

  • 1 pachet aluat foietaj
  • Ingrediente pentru cremă:

  • 8 gălbenușuri
  • 150 gr zahăr
  • 150 gr făină
  • 500 ml lapte
  • 2 foi de gelatină
  • 100 gr frișcă
  • 1 praf de sare
  • vanilie( extract, păstaie, esență)
  • Ingrediente pentru decor:

  • zmeură
  • afine
  • fistic
  • mentă

Mod de preparare pentru Rețeta Millefeuille

Pregătirea aluatului

Având în vedere că se folosește aluat deja cumpărat, acesta trebuie lăsat la dezghețat, la temperatura camerei. Apoi se așază pe dosul unei tăvi tapetată cu hârtie de copt. Peste aluat se așază o altă hârtie de copt și altă tavă și se dă la cuptor pentru aproximativ 15 minute la 180 de grade, sau până se rumenește.

Nicolai Tand recurge la metoda cu două tăvi pentru a forța aluatul să se rumenească uniform și să nu expandeze în timpul coacerii. Astfel foaia de aluat va rămâne dreapătă la exterior, iar la interior se vor vedea foițe de aluat subțiri și multe.

Citește și: Millefeuille cu brânză sărată. Rețetă de cremșnit aperitiv

După coacere, se lasă aluatul să se răcească, se presară cu zahăr tos, iar cu ajutorul unui arzător de patiserie se caramelizează zahărul de deasupra.

Preparare cremă de vanilie.

Cea mai potrivită cremă pentru un cremșnit este crema de vanilie.

Într-un vas, se amestecă gălbenușurile cu zahărul până devin foarte spumoase. Se adaugă făina și puțin lapte rece și se omogenizează compoziția. Restul de lapte se adaugă fierbinte, amestecând continuu pentru a nu se crea cocoloașe.

Se fierbe crema pentru deliciosul Cremes până se îngroașă ca o budincă. Spre final de fierbere se adaugă și vanilia( extract, păstaie, sau esență).

Citește și: Rețete de prăjituri festive. Rețeta celui mai reușit Cremșnit cu foi preparate în casă și cremă de vanilie

Gelatina se hidratează în apă rece, se scurge și se adaugă în crema fierbinte. Se amestecă până aceasta se topește și se dispune uniform în cremă. Se lasă crema la răcit, acoperită cu o folie pentru a nu se forma crustă la suprafață.

După răcire, se adaugă frișca bătută, pentru a da mai multă cremozitate cremei de vanilie.

Aluatul foietaj copt și caramelizat se decupează în forme pătrate care se asamblează în mai multe straturi cu cremă de vanilie între ele. Se va pune cremă și deasupra pentru a decora desertul cu fructe, fistic și mentă. Fructe se vor introduce câteva și la interior pentru a da o notă de prospețime prăjiturii.

Pentru a nu pierde detalii importante și sfaturi de la Chef Nicolai Tand despre cum se prepară rețeta Millefeuille, dar și ventru a vă delecta cu savoarea momentelor plăcute din timpul emisiunii, accesați materialul video de mai sus!

Loredana, despre cel mai frumos cadou primit de Crăciun. Iată de ce a spus artista: "Doamne, există Moșu!"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x