Neatza cu Razvan si Dani

LUNI-VINERI | ora 08.00

Pădurea mea, o rețetă ușoară cu ciuperci. Vlăduț de la Neatza cu Răzvan și Dani pregătește ceva exepțional

 

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conţine ciuperci, ceapă, usturoi, unt, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Pădurea mea”.

Această rețetă conține două tipuri de ciuperci: gălbiorii și hribi sau Funghi Porcini, cum se mai spune prin pizzerii. Deși pot fi combinate cu foarte multe îngrediente, inclusiv cu carne, Vlăduț, astăzi, le va combina cu alune de pădure. 

Se spune că plantele care trăiec în același mediu împreună, se potrivesc foarte bine din punct de vedere gastronomic. 

Pentru prepararea rețetei, se spală foarte bine gălbiorii și hribile sub jet de apă, pentru a îndepărta nisipul sau urmele de frunze uscate din pădure. 

Apoi, într-o tigaie se pun o jumătate de ceapă, cu unul sau doi căței de usturoi în unt. 

Hribii și gălbiorii se taie bucăți, însă vlăduț recomandă să fie tăiați în bucăți mai mari, pentru că sunt mai interesanți când îi savurezi. 

După ce se fac, se adaugă o lingură sau două de dintr-o smântână dulce, se mai completează cu un cățel de ursturoi foarte, foarte mărunt, iar apoi se adaugă alunele de pădure. 

Pentru servire, Vlăduț recomandă să coaceți la cuptor o felie de paine de calitate cu puțin ulei de măsline, pe care să o ungeți cu puțin usturoi și să adăugați toată compoziția din rețeta „Pădurea mea”, iar apoi să răzuiți puțin parmeza. Totul este delicios și garantat o să aveți o zi plină de energie după o astfel de gustare. 

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Neatza cu Răzvan şi Dani, nu e panica :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/neatza-cu-razvan-si-dani şi este updatat zilnic cu ştiri. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/neatzacurazvansidani/, iar canalul nostru de YouTube este https://www.youtube.com/user/NeatzaAntena1.

➡️ 😎 Toate ediţiile matinalului Neatza cu Răzvan şi Dani  le găseşti integral pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/4oYQSJo. Poţi urmări şi LIVE emisiunile Antena 1 de pe smartphone, tabletă sau computer. Intră acum! facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI