Rețeta Tartar de ton roșu cu avocado, sfeclă roșie și rodie poate fi alegerea perfectă pentru o gustare dintr-o zi aglomerată în care numai timp de gătit nu ai!
Ce ne trebuie pentru Rețeta Tartar din ton:
- file de ton roșu
- semințe de dovleac
- scorțișoară
- sare
- avocado
- semințe de rodie
- suc de lime
- sfeclă roșie
- mentă
- pâine prăjită
- opțional, icre de manciuria
Cum pregătim Rețeta Tartar din ton.
Mai întâi ne ocupăm de semințele de dovleac. Le umezim ușor cu puțină apă, presărăm sare și scorțișoară peste ele și le prăjim fie într-o tigaie antiaderentă, pe flacără, fie la cuptor așezate într-o tavă, pe hârtie de copt. Nu le prăjim foarte mult, doar până se rumenesc ușor.
Apoi pregătim restul ingredientelor, respectiv, desfacem rodia și separăm semințele, desfacem avocado și pasăm o parte din el, stropit cu zeamă de lime, iar o parte îl feliem și de asemeni stropim feliile cu zeamă de lime, pentru a nu oxida.
Tot din bucătăria lui Vlăduț, mai puteți încerca și:
Sfecla roșie, o fierbem, sau o coacem, după preferințe, apoi o curățăm și o tăiem în cubulețe.
Tonul, de asemeni îl tocăm în cuburi, iar când toate ingredientele sunt pregătite, asamblăm delicioasul tartar din ton, în straturi și presărăm semințe de dovleac și de rodie.
Servim tartarul de ton cu pâine prăjită.
Spor și poftă bună!