Antena Căutare

Ruladă de pui cu salsa grecească și pancetta. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 17 ianuarie 2022

În ediția din 17 ianuarie 2022 a emisiunii Super Neatza, chef Radu Darie, a preparat mai multe rețete delicioase, printre care o rețetă de supă cremă de dovleac copt cu creveți, o rețetă de ruladă de pui cu salsa grecească și pancetta și un chec cu afine și glazură de ciocolată albă cu limoncello.

Rulada din piept de pui se prepară la cuptor Galerie
Ruladă de pui cu salsa grecească și pancetta, porționată pe o farfurie | Super Neatza

Chef Radu Darie, bucătarul zilei de la Super Neatza, 17 ianuarie 2022, i-a delectat pe îndrăgiții matinali cu un meniu complet constând dintr-o rețetă de supă, una de fel principal și un desert.

Pentru felul principal el a ales să prepare o ruladă din piept de pui umplut cu o salsa grecească din roșii deshidratate, măsline kalamata și câteva plante aromatice, pe care a îmbrăcat-o în felii subțiri de pancetta. Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi ca fel principal o astef de ruladă delicioasă și consistentă.

Citește și: Ruladă aperitiv cu ciuperci și cașcaval

Ruladă de pui cu salsa grecească și pancetta - Ingrediente

  • pieptul de la un pui
  • sare și piper
  • roșii deshidratate în ulei de măsline
  • câteva măsline kalamata
  • 1 crenguță de roșii cherry
  • frunze de salvie
  • 1-2 crenguțe de rozmarin
  • frunze de busuioc
  • felii subțiri de pancetta

Citește și: Dovleac plăcintar răzuit, la borcan, pentru plăcinte și prăjituri

Ruladă de pui cu salsa grecească și pancetta - Mod de preparare

Începem prin a felia pieptul de pui, dar nu foarte subțire. Presărăm sare și puîiper peste feliile de carne și le lăsăm la odihnit până când pregătim restul ingredientelor.

Pentru umplutura ruladei, tocăm roșiile deshidratate în cuburi mici, la fel și roșiile proaspete. Tocăm și măslinele, dar și plantele aromatice. Amestecăm într-un bol toate aceste ingrediente.

Citește și: Supă cremă de dovleac copt cu creveți, preparată de Chef Radu Darie la Super Neatza, 17 ianuarie 2022

Așezăm feliile din piept de pui pe un plan de lucru, ușor petrecute una peste cealaltă. Vom forma astfel un dreptunghi din feliille de carne. Le stropim ușor cu ulei de măsline în care au stat roșiile deshidratate. Apoi, așezăm la un capăt amestecul de ingrediente și rulăm feliile de carne peste acest amestec.

Citește și: Ruladă de cartofi cu spanac și bacon. Rețetă pentru gustări delicioase

Așezăm una lângă alta și feliile subțiri de panceta. Punem rulada de pui peste acestea și o îmbrăcăm complet în feliile de pancetta. O împachetăm în hârtie de copt și o punem la cuptor pentreu 30 de minute, la 200 de grade. După acest interval, desfacem hârtia de copt și mai lăsăm rulada de pui la cuptor până când se rumenec bine feliile de pancetta și se strâng frumos în jurul ruladei.

Citește și: Negresă marmorată cu dovleac copt. Un desert delicios, de sezon

O lăsăm să se tempereze și o putem felia. Este foarte gustoasă alături de o salată, alături de murături, sau de diverse sosuri.

Citește și: Chec cu afine și glazură de ciocolată albă cu limoncello. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 17 ianuarie 2022

Pentru mai multe detalii despre cum se prepară rețeta de Ruladă de pui cu salsa grecească și pancetta, dar și pentru a beneficia de sfaturi interesante de la chef Radu Darie, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal ”Neatza cu Răzvan și Dani”.

Chec cu afine și glazură de ciocolată albă cu limoncello. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 17 ianuarie 2022... Cum ne influențează cifra destinului în alegerea job-ului potrivit. Ce ne spune numerologul Corina Stratulat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x